Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Instagram'ın erişime kapatılmasına ilişkin peş peşe açıklamalarda bulundular. Uraloğlu, Instagram'ın ne zaman erişime açılacağı sorusuna da cevap verdi.

Son dakika haberi... Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirildi.

BTK'nin "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a erişim engeline ilişkin açıklama yaptı.

"KENDİLERİNİ UYARDIK, KARŞILIK BULAMAYINCA ERİŞİM ENGELİ GETİRDİK"

Uraloğlu, "Instagram'ı Katalog Suçlar çerçevesinde kendilerini uyardık. Ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de erişim engeli getirdik." dedi.

KURALLARA UYULURSA ERİŞİM YASAĞI KALDIRILACAK

Instagram ile iletişim halinde olunduğunu ve Instagram'ın sosyal medya temsilcisiyle görüşüldüğünü söyleyen Bakan Uraloğlu, Instagram kurallara uyarsa erişim yasağının kaldırılacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, "Hassasiyetlerimizi, kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de erişim engelini kaldıracağız." dedi.

"BİZ BUNU KABUL ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ"


Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ise Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin yaptığı açıklamada " 'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

İşte Sayan'ın X hesabından yaptığı açıklamada Instagram'ın erişime kapatılmasına ilişkin şu ifadelere yer verdi;

Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz.

O öğretmenlerin Mebbis şifreleri bloke edildi O öğretmenlerin Mebbis şifreleri bloke edildi

Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz.

Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz.

Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun.

Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler.

Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler.

"GÖSTERMELİK İŞLER YAPTILAR"

Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar.

Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik.

" 'İSTEDİĞİMİ YAYINLARIM, İSTEMEDİĞİMİ YAYINLAMAM' DİYORLAR"

Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar.

"Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam" diyorlar.

Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz.

Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Kaynak: haber7.com

Editör: Admin Admin