LGS 2026 Uzman Yorumları! LGS Kolay Mıydı? Zor Muydu?
LGS 2026 Uzman Yorumları! LGS Kolay Mıydı? Zor Muydu?
İçeriği Görüntüle

MEB, 2025-2026 eğitim yılının ardından 29-30 Haziran'daki öğretmen seminerlerinin ÖBA üzerinden online yapılacağını açıkladı. Dijital çağ ve aile konulu eğitimler 5 Temmuz'a kadar tamamlanabilecek.

​Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından öğretmenlerin katılması gereken sene sonu mesleki çalışma programının detaylarını paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, haziran dönemi seminerleri bu yıl yüz yüze yerine çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecek.

​Karne Heyecanının Ardından Seminer Dönemi Başlıyor

Okullarda 2025-2026 eğitim öğretim yılı, 26 Haziran Cuma günü öğrencilere karne dağıtılmasıyla birlikte resmen sona erecek. Tatilin başlamasıyla birlikte öğretmenler için planlanan mesleki çalışmalar ise 29-30 Haziran tarihlerinde start alacak.

Eğitimler ÖBA Üzerinden Takip Edilecek

Bakanlık, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin bu dönemi daha rahat geçirebilmesi adına seminer programını Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) platformuna taşıdı. Katılımcılar, kendileri için hazırlanan eğitim içeriklerine internet üzerinden kolayca erişebilecek.

​Son Gün 5 Temmuz: İşte Bu Yılın Seminer Konuları

Yoğun geçmesi beklenen süreçte öğretmenlere kolaylık sağlamak amacıyla esnek bir takvim belirlendi. Yönetici ve öğretmenler, "2026 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Semineri" kapsamındaki videoları 5 Temmuz Pazar günü saat 23.59'a kadar tamamlayabilecekler.

​Bu yılki çevrim içi seminer programında öğretmenlerin karşısına iki kritik başlık çıkacak:

​Bağımlılık ve Aile

Eğitim

​Dijital Çağ ve Aile

​Uzmanlar tarafından hazırlanan bu eğitim içerikleriyle, dijitalleşen dünyada aile içi dinamikler ve bağımlılıkla mücadele konusunda öğretmenlerin mesleki bilgi birikimlerinin artırılması hedefleniyor.