Memurlar en çok bunu merak ediyor: Uzlaşma olmazsa ne olacak?

6 milyonun üzerinde çalışan ve emekli olan memuru ilgilendiren zam oranı bir türlü tatlıya bağlanmadı. Üçüncü toplantıdan da tam bir sonuç çıkmadı. Peki bu durum devam ederse sonuç nasıl şekillenecek?

2024 ve 2025 yılları için zam oranını bekleyen çalışan ve emekli memuru, her gün nasıl bir sonuç çıkacağını düşünüyor. Bu zamana kadar üç toplantı geride kalırken henüz kararlar netlik kazanmadı. Hükümetin teklifi yetersiz kalırken, memurların sundukları da yüksek kalıyor.

Hükümet ve memur heyeti bir türlü orta yolu bulamadı. Şimdiye kadar iki teklif yapılsa da masada nihai karar verilemedi. Uzlaşma sağlanamasa ne olacak?

Tarafların anlaşamama durumunda hakem kuruluna başvurulacak

Memur ve memur emeklisi iyi bir zam artışı beklerken umduğunu bulamadı. Bakan yeni ek imkanlar açıklasa da memur daha da çok tepki gösteriyor. Bakan Işıkhan,

Birinci dereceye ulaşan kamu görevlilerine 3600 ek gösterge getirilmesi konusunda çalışma yapacağız. Kamu görevlilerinin disiplin cezalarına ilişkin belirli şartlarda disiplin affı çalışması yapacağız. İstişari yapılara görevde yükselmeyi belirli düzeylerde yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Memurlara hac izni, TOKİ konutlarında öncelik, engelli memurlara kamu lojmanlarında kolaylık sağlanması açısından istişare içinde bulunacağımızı belirtmek isterim.

Yukarıdaki açıklama yapılsa da net bir zammın daha tatmin edeceği öngörülüyor. Diğer yandan tarafların anlaşamama durumunda devreye hakem kurulu girecek.

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 22 Ağustos'ta sona erecek. Eğer net bir sonuca varılmadığı taktirde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak.

Yüksek yargı mensubu, bürokrat, sendikacı ve akademisyenlerden oluşan 11 kişilik Kurul, zam hakkında kararını açıklayacak. Kurul nihai kararını 31 Ağustos’a kadar açıklayacak.

kaynak: kamuajans.com

Editör: Admin0 Admin0