mebpersonel.com haberine göre;

Yüz yüze eğitim tartışmalarına en sert noktayı bilim kurulu koydu.

Bilim kurulu, 15 Şubat'ta okulların açılmaması gerektiğini ve en erken 15 Mart tarihinde açılabilme durumunun olabileceğini açıkladı.

Bazı çevrelerce ve inatla, pandemide tehlike geçmemişken ve mutasyona uğramış virüs tespit edilmişken okulların açılmasının istenmesi, ticari kaygı olarak değerlendirilmekte, insan sağlığı ve eğitim kesinlikle düşünülmemektedir.

15 Mart 2021 tarihine kadar okulların açılmayacağı bilim kurulunun net açıklamasından sonra neredeyse kesinlik kazanmıştır. Şimdi akıllarda şu soru var: 15 Mart 2021'de okullar açılacak mı?

Mart ayının ortalarında yaklaşık 1 milyon öğretmene aşı uygulaması yapılmamış veya tamamlanmamış olacaktır. Öte yandan aşının etkililiğini zaman gösterecek olup, mutasyona uğramış virüsün olası olumsuz etkileri de hala bilinmemektedir.

Bu durum topyekün olarak değerlendirildiğinde okulların nisan ayından önce yüz yüze eğitime açılmasının mümkün gözükmediği ve aşılama, mutant virüs etkisi vb. durumlar ile 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2. yarıyılının yüz yüze eğitime hiç açılmama ihtimali de uzak bir ihtimal değildir.

Sağlığın eğitimden önce geldiğini bir kez daha yineliyor, okulların yüz yüze eğitime açılması için baskı yapan çevrelere itibar edilmemesini diliyoruz.

Editör: TE Bilişim