O İLİMİZE 7500 Öğretmen ATAMASI Yapılacak!

Cumhurbaşkanı bugün grup toplantısında yapılacak öğretmen atamasında 15 000 öğretmen atamasının yarısının İstanbula yapılacağını açıkladı.

İstanbula 7500 Öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

İlgili açıklamayı 37. dakikadan sonra izleyebilirsiniz.

7 yıl aradan sonra MEB şurasını topladık, önemli kararlar alındı. Bu kararlar eğitimde fırsat eşitliği, mesleki eğitimin güçlendirilmesi çalışmasında bize yol gösterecektir. Artık ülkemizdeki 251 OSB'nin tamamında mesleki eğitim merkezleri faaliyete geçmiştir. Meslek liselerimizde üretilen ürünlerden biri de hızlı antijen kitidir. Bu kitin kullanım onayı alındıktan sonra okullarımızda uygulamaya sokulacaktır. Okullarda kütüphane kurulması için kütüphanesiz okul kalmayacak programı başlattık. Bu ayın sonunda bu program tamamlanacak. Son olarak 15 bin yeni öğretmen ataması ile ilgili süreç devam ediyor. Atamada ağırlığı 7500 yeni öğretmen ile İstanbul'a vereceğiz.

Dünyamız son iki yıldır koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Avrupa ülkelerinde yeniden kapanmalar başladı. Biz güçlü sağlık sistemi ve yaygın aşılama oranı ile bu süreci nispeten rahat geçiriyoruz. Aşıyı kendimiz üretmek için uzun süredir çalışıyorduk. Grup toplantımızdan sonra inşallah bu konudaki bu müjdeyi canlı bağlantı ile duyuracağız. Şanlıurfa'daki bu merkez, bir diğer adım da İstanbul'da atacağımız

Ayrıntılar gelecek...

Editör: TE Bilişim