Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimin aşamalı ve seyreltilmiş olarak başlamasıyla birlikte , destekleme ve yetiştirme kursların yönergesinde de köklü değişikliklere gitti. Peki son alınan kararla birlikte DYK yönergesinde neler değişti ?

Milli Eğitim Bakanlığı kısmen de olsa yüz yüze eğitimin aşamalı bir şekilde başlamasıyla birlikte, tartışma konusu olan Destekleme ve yetiştirme kursları yönergesinde köklü değişiklikler yaptı. Okullarda yüz yüze olarak verilebilen destekleme ve yetiştirme kurslarının daha verimli geçebilmesi için ve yönergede yapılan bir takım değişikler aşağıda ki gibi.. Bakanlık tarafından yönergede yapılan değişiklikerden öne çıkanlarda ise kurslara ders sınırlamasının getirilmesi oldu..



İşte DYK yönergesinde yapılan değişiklikler..

1. Yarıyıl tatilinde kurs yapılabilecek.(Ancak, ara tatillerde yapılamayacak)
2. Kursların açılma sürelerini, tatil zamanlarını belirleme yetkisi Bakanlık ve mülki amirlere verildi. (Daha önce sadece milli eğitim müdürlüğündeydi)

3. Her ortaokulda kurs açılabilecek. Ortaöğretim kurumlarının hangisinde kurs açılacağını milli eğitim müdürlüğü belirleyecek.(Her ortaöğretim kurumunda kurs açılamayacak. Kısıtlama geldi)
4. Başvurular bittikten sonra ülkemize gelen yabancı uyruklu öğrencilerde kursa katılabilecek.
5. KURSLARA 7,8, 11, 12 ve mezunlar katılabilecek. (DİĞER SINIFLAR İÇİN DYK KURSU AÇILAMAYACAK)




6. Kurslar; ilköğretim kurumlarında hafta içi ders saatleri dışında, ortaöğretim 7. kurumlarında ise yaz dönemi hariç cumartesi ve pazar günleri yapılacak. Ancak ihtiyaç duyulması halinde kurslar, ilköğretim kurumlarında cumartesi ve pazar günlerinde, ortaöğretim kurumlarında ise hafta içi ders saatleri dışında saat 22:00'a kadar, ayrıca yarıyıl tatilinde de devam edebilir.
8. Öğrenci sayısı 10'dan az 24 ten fazla olmayacak. Salgın dönemlerinde öğrenci sayılarını mülki amir belirleyecek. Bazı durumlara 5'e kadar düşebilecek
9. Yönergede belirlenen dersler dışındaki derslerden kurs açılamayacak. Sınırlama geldi.
10. Nöbetçi öğretmen görevlendirmede şube sınırlaması kaldırıldı. Her okulda nöbetçi öğretmen görevlendirilecek.
11. Kurslarda EBA ve TRT den de yararlanılabilecek.
12. Kurslar yılda en az 2 defa denetlenecek
13. Kursların koordinasyonu ortaöğretim genel müdürlüğüne verildi.

kaynak: mebpersonel.com



Editör: TE Bilişim