Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün uzun süreli etkileri devam ediyor. Hastaların yüzde 40’ı, virüsten kurtulduktan 3 ay sonra saç dökülmesi şikayeti yaşamaya başlıyor.

Yaklaşık 2 yıldır bütün dünyada can almaya devam ederken bilimsel araştırmalar işin çarpıcı boyutlarını gösterdi. uzmanların yurt içi ve yurt dışında hastalar üzerinde yaptığı üzerinde yaptıkları araştırmalara göre koronavirüs sonrası saç dökülmesi özellikle üçüncü ayda şiddetleniyor. Sabahta yer alan habere göre Saç Ekimi ve Saç Tedavileri Uzmanı Dr. Servet Terziler, bu konu hakkında şu bilgileri verdi...

Bize başvuran hastalar, duş veya banyo sonrası tarama yaparken saçların kümeler, topaklar halinde döküldüğünü ifade ediyor. Bu durum erkek ve kadın hastalarda paniğe neden oluyor.

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ OLUYOR

Korona sonrası saç dökülmesinin altında birçok neden yatıyor. Hastalık süresince vücut direnci düşen hastalarda aynı zamanda uzun süre evde kalmaktan kaynaklı D vitamini başta olmak üzere vitamin ve mineral eksiklikleri yaşanabiliyor.

Kliniğimize son bir yıldır koronanın neden olduğu saç dökülmesi rahatsızlığı nedeniyle başvuran hem erkek hem de kadın hastalarımız oldu. Saçlar döküldüğü gibi uzaması duruyor ve görüntüsü matlaşıyor, sağlıklı parlak görüntü ortadan kayboluyor.

Kadın hastaların bazılarında erkek tipi dökülme dediğimiz dökülmeler de görüyoruz. Kafanın üst kısmında yaşanan yoğun dökülmeler zamanla açılmaya neden olabiliyor.

Araştırmalar saç dökülmesinin 9 ay gibi bir süre sonra sona erdiğini gösterse de kalıcı kellik yaşanmaması için takviye tedavilerin yanı sıra saçı koruyucu önlemlerin alınması gerekiyor.

ÇİNKO CİLDİ İYİLEŞTİRİYOR

Tedavi aşamasında yeni ve güçlü bir tedavi yöntemi olan IV Nutritions (intravenöz yani damardan beslenme) destekli saç tedavisi, lazer tedavisi, PRP ve GF (Growthfactor) tedavileri uyguluyoruz. Kadınların saçlarını yüzde 90 oranında çoğaltabiliyoruz.

BU SORUNA KARŞI HEMEN ÖNLEM ALIN

20 yıldır sektörde saç ekimi ve tedavi yöntemlerini uygulayan bir hekim olarak Covid-19 ile mücadeleden çıkan hastalara tavsiyem; saç dökülmesi başlar başlamaz hemen uzman bir hekime başvurularak, hem içten hem de dışarıdan müdahale ile geri dönülmez sonuçlar oluşmadan dökülmenin kontrol altına alınması.

Editör: TE Bilişim