08-11-2016

 Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere özellikle son günlerde gündeme gelen rotasyon konusunda çalışmalarına devam ediyor. 2015 yılında gündeme gelip tekrar vazgeçilen rotasyon uygulaması yeni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın talimatıyla tekrar gündeme geldi ve 2017 yılı içerisinde rotasyon uygulanacağına kesin gözüyle bakılıyor. MEB, öğretmenlere rotasyon çalışması kapsamında illerarası rotasyon uygulayacak mı?

Rotasyon nasıl yapılacak? Rotasyonun şartları nedir? MEB'de rotasyon sadece il içi mi olacak? gibi sorular özellikle aynı okul/kurum'da yıllardır görev yapan öğretmenlerin merakla cevabını beklediği sorular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen rotasyon sadece il içi gerçekleştirilmişti ve 8 yıl olarak planlanan süre 12 yıla çıkarılmıştı fakat uygulanamadan gündemden kalkmıştı.

2017 ve sonrası için gerçekleşecek olan rotasyonun yine il içi olması bekleniyor. İller arası rotasyonun eğitim ve öğretmenler açısından pek faydalı olacağı düşünülmüyor. Rotasyonun ayak sesleri ise proje okullarında görev yapan öğretmenlerin değişmesi olmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda Rotasyonun 2017 yılı yaz dönemi başlayacağı düşünülüyor. Şartlar ise önümüzdeki haftalarda bakanlık tarafından açıklanacak. Şu an için iller arası rotasyonun yapılacağı düşünülmüyor fakat bakanlık bir sürpriz yapabilir. mebpersonel.com

Editör: TE Bilişim