Vaka sayılarının 30 binin üzerine çıkmasıyla birlikte okullarda verilen yüz yüze eğitime 31 Aralık 2020 tarihine kadar ara verilmişti. Peki okullarda yapılan yüz yüze eğitime verilen ara uzatılacak mı?


Korona virüs ile mücadele kapsamında geçtiğimiz haftalarda yapılan kabine toplantısı sonrasın vaka sayılarında ki yükselişler göz önünde bulundurularak okullar verilen yüz yüze eğitime 31 Aralık 2020 taihine kadar ara verilmişti.

Bakanlık tarafından yapılan detaylı açıklamada okullardaki tüm eğitim öğretim faatliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim olarak yapılağı,  yüz yüz eğitime aranın başladığı 23 Kasım tarihinden önce yapılan sınavların e okula girileceği ve uzaktan eğitim süreci boyunca ise herhangi bir sınav yapılmayacağı açıklanmıştı.


Diğer yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'ta sınavlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve 31 Aralık tarihinden yüz yüze eğitimin başlaması durumunda öğrencileri küçük gruplar halinde ve randevulu bir şekilde okula çağırabileceklerini duyurdu.

Yüz yüze eğitime verilen ara uzatılacak mı?

Gelen bilgilere göre vaka sayılarındaki düşüş ve aşı uygulama çalışmalarına göre yaklaşık 15 gün sonra yapılacak değerlendirmede okullarında durumu ile ilgili karar verilecek. Özellikle kısıtlamaların etkisi ve alınan yaklaşık 50 milyon doz aşının uygulanması sonucunda olumlu yöne bir gelişme olursa okulların 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren kısmen yüz yüze eğitime başlatılması konuşulmaktadır.
(mebpersonel)

Editör: TE Bilişim