Geçtiğimiz sene başlayan koronavirüs vakalarının devam etmesi sonucu Milli Eğitim Bakanlığı 2020 2021 eğitim öğretim yılını 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim olarak başlatmamış ve 21 eylül tarihinden itibarende aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçiş sürecini başlatmıştı.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte eğitim camiası tarafından merak edilen bir diğer konu ise sınavları nasıl ve nerede olacağı? sorusuydu milli eğitim bakanlığı geçtiğimiz günlerde bu kıonuyuda açıklık getirdi.

Yüz yüze eğitim sürecinde sınavlar nasıl, nerede yapılacak? Okul sınavları ne zaman yapılacak?

SINAVLAR NASIL YAPILACAK?


Milli Eğitim Bakanlığı :Haftada 2 gün yüz yüze ve diğer günlerde uzaktan eğitim alan ya da velisinin isteği üzerine sadece uzaktan eğitimle öğrenimine devam eden öğrenciler ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı başlangıcından itibaren sadece uzaktan eğitime devam eden sınıflardaki öğrenciler için; sınavlar okul ortamında yapılacak, ancak kendisinde veya ailede birlikte kaldığı bireylerden herhangi birinde kronik rahatsızlığı bulunan ya da koronavirüs salgınından dolayı hasta veya temaslı olan öğrenci, okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacak.

SINAV VE UYGULAMALARIN DETAYLARI BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı pandemi döneminde yapılacak sınavlar ile ölçme değerlendirme yöntemleriyle ilgili detayları il ve ilçe müdürlüklerine gönderdiği bir genelgeyle açıkladı. Sınavlar okullarda yüz yüze yapılacak, ancak öğrenciler uzaktan eğitimle aldıkları derslerle ilgili de performans ödevleri hazırlayacak. Yıl sonu notları hem yazılı sınavlardan hem de performans çalışmalarının ortalamaları alınarak hesaplanacak. İşte 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde uygulanacak ölçme değerlendirmeyle ilgili tüm detaylar:

Yüz yüze eğitim faaliyetleri ile birlikte uzaktan eğitim faaliyetleri de ölçme ve değerlendirme kapsamına alınacaktır.

-Haftada 5 gün yüz yüze eğitim alan köy okullarında sınavlar salgın öncesinde olduğu gibi yürütülmeye devam edecek.
-Haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılan okullarda ise sınav tarihlerlerine okullardaki zümre başkanları kurulu karar verecek.

-Sınavlar okul ortamında yapılacak, ancak kendisinde veya ailede birlikte kaldığı bireylerden herhangi birinde kronik rahatsızlığı bulunan ya da Kovid

19 salgınından dolayı hasta veya temaslı olan öğrenci okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacak.

CUMARTESİ SINAV GÜNÜ OLABİLİR


-Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda ve öğrenciye önceden duyurularak sınava alınacak.

-Sınavı yapılacak her bir ders için sınav süresi bir ders saati olarak planlanacak ve sınav bu süreye uygun olarak hazırlanacak.

-Gerekli görülmesi halinde cumartesi günleri de okullarda sınav yapılabilmesine imkân sağlanacak.

-Sınav tarihleri en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulacak ve e-okul sistemine işlenecek.

kaynak:mebpersonel.com

Editör: TE Bilişim