Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası alınan karar gereği bazı anaokulları, 8. ve 12. sınıflar hariç tüm kademelerdeki tüm sınıflar yüz yüze eğitime kapatılmıştı. Bol miktarda kazandırıyor. 

Önümüzdeki hafta başı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı yapılacak. Edinilen bilgiye göre bilim kurulu ramazan bayramını da kapsayacak şekilde 3-4 haftalık tam kapanma öneriyor.

 Öte yandan okulların tekrar yüz yüze eğitime açılması mayıs ayının 3. haftasına kadar pek mümkün gözükmüyor. Vaka sayılarının artmaya devam etmesi haline ise 8. ve 12. sınıflarda da uzaktan eğitime geçileceği tahmin ediliyor.

 Yaz tatilinin ne zaman başlayacağı da maarif ailesinin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk her ne kadar okulları 2 Temmuz'a kadar açık tutma düşüncelerinin olduğunu açıklasa da bu düşünce resmilik kazanmamıştır.

 Mevcut planlama ve mevzuata göre 2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran 2021 Cuma günü sona erecek. Bu tarihten itibaren öğrencilerin yaz tatili başlayacak. Öğretmenler ise 21-30 Haziran tarihleri arasında 8 iş günü yıl sonu mesleki çalışmalarını tamamlayarak 1 Temmuz'dan itibaren yaz tatiline girecek.

 Eğitim camiası mevcut takvim ile oynanmaması gerektiğini ve asıl enerjinin öğrencilerin fırsat eşitliğini sağlamaya harcanmasının doğru olacağını düşünmektedir.

 Okulların açılış-kapanış tarihlerini sürekli değiştirmek, sınavlarla ilgili başka başka kararlar almak, yaz tatili hakkında muğlak olmayan açıklamalar yapmak öğrenci, öğretmen ve eğitim camiasının her bir ferdinin hayat planlamasını baltalarken eğitim öğretime en ufak bir katkısı bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilişim