Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamada, liselerde sınav takviminin 2 Temmuz 2021 tarihine kadar süreciği açıklamasından sonra öğretmenlerin seminer çalışmaları nasıl olacak ? Öğretmenlerin seminer çalışmaları uzaktan yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamayla liselerde yüz yüze yapılması planlanan 2.dönem sınavlarında düzenlemeyapıldığını ve talep eden öğrencilerin dilekçe vererek ikinci dönem yapılacak sınavlara katılmayabileceğini ve bu öğrencilerin ilk dönem notuyla bir üst sınıfa geçebileceklerini duyurdu. 

Dilekçe vermeyip, ikinci dönem sınavlarına girecek ve sorumluk sınavlarına girecek öğrenciler için ise süreç 2 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecek.

21 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında liselerde sorumluluk sınavları yapılacak. Peki bu süre içinde ilkokul ve ortaokullarda görevli öğretmenlerin durumu ne olacak ? Öğretmenlerin sene sonu yapılacak olan seminer çalışmaları ne zaman yapılacak ? Öğretmenlerin seminer çalışmaları uzaktan yapılacak mı? gibi soruların cevapları şimdiden öğretmenler tarafından merak edilmeye başlandı.

Öğretmenlerin seminer çalışmaları uzaktan yapılacak mı?

Yaşanan bu pandemi sürecinde öğretmenlerin seminer çalışmalarının uzaktan olması kuvvetle muhtemel, ancak bu konuda resmi bir açıklamanın önümüzdeki günlerde bakanlık tarafından netliğe kavuşturulması bekleniyor.

Kaynak: mebpersonel.com

Editör: TE Bilişim