Öğrenci devamsızlıkları ve öğretmenlerin aşılanma oranları

Yüz yüze eğitimde ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde öğrencilerin okula devam oranları yüksek.

İlköğretim kademesinde öğrencilerin yaklaşık yüzde 94'ü, ortaöğretimde ise yüzde 89'u 10 gün veya daha az devamsızlık yaptı.

Türkiye genelinde resmi okullarda 999 bin 563 ve özel okullarda 172 bin 328 olmak üzere toplam 1 milyon 171 bin 891 öğretmen görev yapıyor.

Öğretmenlerin aşılanma oranları ağustos ayı başından bu yana Türkiye genelinden yüksek oldu. Öğretmenlerin tek doz aşılanma oranları yüzde 92,5, iki doz aşılanma oranları yüzde 86,2.

En az bir doz aşı olan öğretmen oranının en düşük olduğu il yüzde 83,8 ile Bingöl ve en yüksek olduğu il yüzde 96,2 ile Edirne.

Okul düzeyinde uygulamalar

İl milli eğitim müdürlükleri ve okul yöneticileriyle birlikte okulların fiziki koşulları ve mevcudu dikkate alınarak okul giriş-çıkış saatleri, teneffüs zamanları ve ikili eğitime geçilmesine yönelik düzenlemeler yapılabiliyor.

Türkiye genelinde 18 Ekim 2021 itibarıyla 289 okul fiziki koşulları ve mevcudu dolayısıyla ikili eğitime geçiş yaptı.

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilere pansiyon hizmetleri de sunuldu. Pansiyonlarda toplam 317 bin 315 öğrenci kalıyor, bu sayı pansiyonların mevcudunun yüzde 59'unu kapsıyor.

Destek personelinin artırılması ve aşılanması

Salgının özel koşulları dolayısıyla destek personelinin artırılması ve bu personelin aşılanması için gerekli çalışmalar yapıldı.

En az bir doz aşı yapılan destek personelinin oranları yüzde 96,1 ile yüzde 97,3 arasında değişiyor.

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında mevcut 71 bin temizlik personeline ek olarak 42 bin yeni temizlik personelinin istihdam edilmesinin ardından okullardaki temizlik personeli toplam 113 bine yükseldi.

Kaynak: AA

Editör: TE Bilişim