Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER ara tatilde ÖBA platformu üzerinden ara tatil haftası öğretmenlere seminer verileceğini açıklamıştı:

"Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim. Bu tarihler arasında öğretmenlerimiz öğrenciler gibi okullara gitmeden uzaktan eğitimle mesleki gelişim eğitimlerini alabilecek. Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerinin desteklenmesinde yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Her okulun kendine has özel şartları ve bu duruma bağlı özel ihtiyaçları olabileceğinden hareketle, bu yeni uygulamayla okul düzeyinde de mesleki gelişim faaliyeti düzenlenmesine imkan sağlayacağız. Okullarımız almak istedikleri eğitimleri, talep gerekçelerini ve ulaşmak istedikleri sonuçları belirleyerek, mesleki gelişim planlarını oluşturacaklar, Bakanlık olarak biz de bu talebin bütçesini doğrudan okullara göndereceğiz." şeklinde ifadelerde bulunarak Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) sistemini tanımlamış oldu.

Kanal7 ekranlarında Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in bugünkü konuğu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu konuya ilişkin soruyu yanıtladı.

Ara Tatildeki Seminerler Öğretmenlere Zorunlu mu ?

Bakan ÖZER bugün yaptığı açıklamada ara tatilde yapılacak seminerlerin isteğe bağlı olarak ÖBA üzerinden gerçekleştirileceğini açıkladı.

LGS TAKVİMİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın 5 Haziran 2022'de düzenleneceğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim