Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında da uzaktan/online eğitime devam edilmesi kararı aldı. 25 Ocak'ta ise 2020-2021 eğitim öğretim yılı sömestr tatili başlayacak. Daha önceki yıllarda 2 hafta olarak uygulanan bu tatil bu sömestr döneminde 3 hafta olarak uygulanacak. Peki bu açıklanan takvime göre öğretmenler seminer çalışmaları hangi tarihte yapılacak? İşte cevabı


Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında da uzaktan/online eğitime devam edilmesi kararı aldı. 25 Ocak'ta ise 2020-2021 eğitim öğretim yılı sömestr tatili başlayacak. Daha önceki yıllarda 2 hafta olarak uygulanan bu tatil bu sömestr döneminde 3 hafta olarak uygulanacak.

 Koronavirüs tedbirleri kapsamında aşı çalışmalarının tamamlanması ve okulların güvenli bir şekilde yüz yüze eğitime açılması amacıyla alınan bu karar sonrası öğretmenlerin mesleki çalışmaları da merak edilmeye başlandı.

 2 haftalık sömestr tatiline 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1 haftalık ara tatil de eklendiği için ve 1 haftalık ara tatilde öğretmenler seminer çalışması gerçekleştirdiği için bu hususla ilgili cevap bekleyen oldukça fazla soru bulunmaktadır.

Öğrenciler için 25 Ocak'ta başlayan tatil, 12 Şubat'ta sona erecek. Aksi bir karar alınmadıkça 15 Şubat 2021 Pazartesi günü okullar yüz yüze eğitime açılacak. Öğretmenlerin tatili ise yine 25 Ocak'ta başlayacak, 2 hafta sürecek ve 5 Şubat'ta tamamlanacak.

SEMİNER ÇALIŞMALARI HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK

 Tatil sürecinin 3. haftası olan 8-12 Şubat 2021 tarihlerinde ise öğretmenler mesleki çalışma gerçekleştirecek. Mesleki çalışmaların Covid-19 pandemisinin seyrine göre uzaktan/çevrim içi yapılacağı tahmin edilirken, konuyla ilgili takvim, saat ve mesleki çalışma konularının önümüzdeki haftalarda belirlenip resmi yazı ile duyurulması bekleniyor.

 Seminer haftasında tüm öğretmenlere 15 saat ek ders ücreti ödenecek.Seminer çalışmalarının yüz yüze mi yoksa uzaktan mı olacağı ise vaka sayılarının durumuna göre netleşecek.
(mebpersonel)

Editör: TE Bilişim