MEB öğretmenleri haftada bir gün okula getirme kararını gözden geçirmeli

Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimin devam ettiği bu süreçte öğretmenleri haftada bir gün okula getirme kararını gözden geçirmeli.

MEB öğretmenleri haftada bir gün okula getirme kararını gözden geçirmeli

Koronavirüs salgın hastalığında ikinci dalganın başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ara tatil sonrasında okullardaki yüz yüze yapılan eğitim faaliyetlerine ara vermiş ve 31 Aralık 2020 tarihine kadar sürecin uzaktan eğitim olarak yürütülmesine karar vermişti.

Ancak Bakanlık 20 Kasım 2020 tarihli yayınladığı genelgede Uzaktan Eğitimin ayrıntılarını paylaşmış yine MEB persenel genel müdürlüğünden yayınlanan resmi yazıda da bu detaylar açıklanmıştı. Bakan Ziya SELÇUK imzalı yayınlanan genelgede zümre öğretmenlerinin haftada bir gün Rehber öğretmenlerin de haftada bir gün okula gitmesi gerektiği yönünde karar almıştı.

Cumhurbaşkanı ERDOĞANın bugün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Koronavirüs salgının tehlikeli boyutlara ulaştığını açıklamasının ardından ana okul uve kresşlerdeki eğitimlere de ara verildiğini, sokağa çıkma kısıtlaması dahil alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Buna göre MEBin böyle bir dönemde Öğretmenlerin haftda bir gün okula gitme ve rehber öğretmenlerin de haftada bir gün okula gitme mecburiyeti kararını tekrar değerlendirmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim