MEB'in okulların kapanışıyla ilgili aldığı karar, öğretmenleri neredeyse temmuz ayının ortasına kadar okullarda tutacak.

 Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim öğretim yılı takviminde değişikliğe giderek eğitim öğretim yılının 2 hafta rötarlı kapanması için çalışmalarını sürdürmektedir. Bakan Selçuk, okulların 2 Temmuz'da kapatılmasının planlandığını bir kaç defa çeşitli platformlarda dile getirmiştir.

  Bilindiği üzere okulların kapanış tarihinin değiştirilmesi ancak resmi bir yazı ile mümkündür. Şu an geçerli işleyişe göre okullar 18 Haziran 2021 Cuma günü kapatılacaktır. MEB, konuyla ilgili resmi yazı gönderdiğinde eğitim öğretim yılının 2 Temmuz 2021 Cuma günü kapanacağı da kesinleşecektir.

Öğretmenlerin 2 aylık kesintisiz yaz tatilleri her yıl 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri  arasında oluyordu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yaz alelacele alınan bir kararla, öğretmenlerin yaz tatillerinin 2 aydan 1 aya indirilebilmesi için MEB'e inisiyatif verilmişti.

 Alınan Karar:

 İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

  Görüldüğü üzere alınan karar sadece Covid-19 salgını için değil, ilerleyen yılları da kapsayan genel bir karardır. Bu durum(tatil süresinin kısaltılması) öğretmenlerin isteğine bağlı olarak işlemelidir. Öteki türlüsü hak gaspıdır. Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar itibarsızlaşan öğretmenlik mesleği, bu darbelerle daha da kötü bir duruma düşmüştür.

 Geçtiğimiz yıl alınan karar olmasaydı, okulların 2 Temmuza kadar açık olma ihtimali olmayacaktı. Dolayısıyla okulların 2 Temmuza kadar açık olması resmi vaziyet kazanırsa takip eden haftada öğretmenlerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sene sonu mesleki çalışmaları gerçekleşeceğinden öğretmenler için yaz tatili 12 Temmuzda başlayacaktır.

 Öğretmenlerin yaz tatillerinin HİÇ BİR SURETTE kısaltılamaması gerekmektedir. Eğitim camiası, geçtiğimiz yıl alınan kararın acilen revize edilmesini beklemekte, okulların planlandığı gibi 18 Haziran'da kapanmasını istemekte ve takip eden haftada öğretmenlere online/uzaktan seminer çalışması gerçekleştirilerek eğitim öğretim döneminin kapatılmasını arzu etmektedir.

Kaynak: mebpersonel.com

Editör: TE Bilişim