MEB: "2020-2021 eğitim ve öğretim yılı resmî/özel okul öncesi ve ilköğretim kurumları ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi ve ilköğretim kademesindeki özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarının ders kesimi tarihi 02 Temmuz 2021 olup tüm iş ve işlemler bu tarihe göre yürütülecektir." En sağlam siteleri için sitemizi hemen ziyaret edebilirsiniz.

Aşağıdaki resmi yazıya göre 18 Haziran-2 Temmuz arasında aynı ders programı ile (yüz yüze ve uzaktan eğitim) devam edecektir.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Sayı : E-10230228-299-26439762 14.06.2021

Konu : 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı

Faaliyetleri

DAĞITIM YERLERİNE

sınıf tekrarı, velinin yazılı talebi doğrultusunda okul müdürlükleri tarafından "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/ŞÖK-Sınıf Tekrarına Kalanlar/Veli İsteği ile Sınıf Tekrarına Kaldı" ekranından yapılacaktır.

6- 18 Haziran 2021 Cuma gününden itibaren resmî/özel okul öncesi ve ilköğretim öğrencileri karnelerine ve gelişim raporlarına e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'nden dijital ortamda ulaşabilecektir. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin başarı durumu; öğrenci velilerinin yaptığı tercihe bağlı olarak sadece birinci dönem puanları veya her iki döneme ait alınan puanlara göre gerçekleştirileceğinden ilgili mevzuat çerçevesinde düzenlenecek olan karne, teşekkür ve takdir belgeleri okul müdürlüklerince talep eden velilerimize basılı olarak verilebilecektir.

7- İlgi (a) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda öğrencilerin 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönem davranış notları ve öğrencilere ait tüm veri girişlerinin “e-Okul Kurum İşlemleri / Not İşlemleri /Davranış Notları" ekranından kontrol edilerek varsa gerekli düzeltme ve eksik veri girişlerinin ivedilikle tamamlanması sağlanacaktır.

Yukarıda yapılan açıklamalar ve ilgi (b), (c), (ç) ve (d) yazılarımız ile birlikte dönem atlatma işlemi tamamlanmadan önce e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'nde okul müdürlükleri tarafından öğrencilere yönelik yapılması gereken iş ve işlemlere dikkat edilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mustafa SAFRAN

Bakan a.

Bakan Yardımcısı



Dağıtım:

Gereği: Bilgi:

B Planı A Planı

Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü

Editör: TE Bilişim