Milli Eğitim Bakanlığı 7.,8.,11. ve 12. sınıflara kazanım değerlendirme sınavı yapacak. Sınavlar 26-27 Ekim 2021 tarihlerinde uygulanacak.

KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMASI’NDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Kazanım Değerlendirme Uygulaması’na resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının yedi ve sekizinci sınıf öğrencileri, tüm resmî ve özel liselerin on bir ve on ikinci sınıf öğrencileri katılacaktır.

Uygulamanın tarih ve saati, resmî ve özel ortaokul ile imam hatip ortaokullarında (yedi ve sekizinci sınıflar) 26.10.2021, 09.00; tüm resmî ve özel liselerde (on bir ve on ikinci sınıflar) ise 27.10.2021, 09.00 olarak belirlenmiştir. İkili eğitim yapan okullarla ilgili, tarih değişikliği yapmamak kaydıyla, gerekli tedbirler il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince alınacaktır.

Kazanım Değerlendirme Uygulaması’nda resmî ve özel ortaokul ve imam hatip ortaokullarının yedi ve sekizinci sınıflarında Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinden yirmi beşer soru sorulacaktır. Her ders için uygulama süresi 40 dakika olacak ve her uygulama sonunda 10 dakikalık aralar verilecektir. Uygulama, kitapçıkta yer alan derslerin kitapçıktaki sırası takip edilerek gerçekleştirilecektir. 

DERS

SORU SAYISI

SÜRE(dk.)

TÜRKÇE

25

40

ARA

10

MATEMATİK

25

40

ARA

10

FEN BİLİMLERİ

25

40

Kazanım Değerlendirme Uygulaması’nda liselerin on bir ve on ikinci sınıflarında Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden otuzar; fizik, kimya ve biyoloji derslerinden on beşer soru sorulacaktır. Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin uygulama süreleri ellişer, fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinin toplam uygulama süreleri ise 75 dakikadır. Türk dili ve edebiyatı, matematik ve fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinin uygulamaları arasında 10 dakikalık aralar verilecektir. 

DERS

SORU SAYISI

SÜRE(dk.)

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

30

50

ARA

10

MATEMATİK

30

50

ARA

10

FİZİK-KİMYA - BİYOLOJİ

45 (15+15+15)

75

Liselerdeki uygulama için Türk dili ve edebiyatı, matematik ve fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinin tümünü alan öğrenciler bütün uygulamalara katılacaktır. Türk dili ve edebiyatı, matematik ve fen grubu (fizik-kimya-biyoloji) derslerinden herhangi birini almayan öğrenciler ise uygulamaya sadece aldıkları derslerden katılacaktır. 

Editör: TE Bilişim