04-09-2020

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlerin 31 Ağustos-18 Eylül Tarihleri Arasındaki Ek Ders Ücreti Ödemeleri İle İlgili Resmi Yazı Gönderdi.

İlgili resmi yazıya göre öğretmenlerin telafi eğitimi süreci boyunca ek ders ücreti ödemeleri şu şekilde olacak:

Uzaktan eğitim yoluyla yapılacak eğitim programı kapsamında eğitim kurumumüdürlüklerince kendilerine ders görevi verilen öğretmenlerden bu kapsamda fiilen ders okutanların, sınıf ortamında yüz yüze eğitimlerde olduğu gibi, öncelikle haftada aylık karşılığı okutmakla yükümlü oldukları ders saati sayılarını doldurmaları, bunun üzerinde okuttukları derslere bağlı olarak ise haftada okutabilecekleri azamî ek ders saati sayısı içerisinde kalmak kaydıyla ek ders ücretinden yararlandırılmaları; bu kapsamda varsa cumartesi ve pazar günleri okutulan derslerin ise, aylık karşılığı ders görevlerinden bağımsız olarak doğrudan ek ders ücreti karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir.

Öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlere, uzaktan eğitim yoluyla yapılacak eğitim programı kapsamında ders görevi verilmesi ve fiilen yerine getirdikleri ders görevleri karşılığında Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9'uncu maddesi çerçevesinde ek ders ücreti ödenmesi mümkün bulunmaktadır.

Özetle canlı ders yapmayan öğretmenlere ek ders ücreti ödenmeyecek. Canlı ders yapan öğretmenler ise öncelikle maaş karşılığını dolduracaklar. Maaş karşılığını doldurmayan öğretmenlere de ek ders ücreti ödenmeyecek.

Canlı derslerle maaş karşılığını dolduran öğretmenler ise üzerine girdikleri ders saati kadar ek ders ücreti alabilecekler.

Cumartesi ve Pazar günleri yapılan canlı dersler için ise ek ders ücreti ödemeleri doğrudan yapılacak. Yani maaş karşılığı dolmamış olsa bile ek ders ücreti ödenecek.Ücretli öğretmenlere de yerine getirdikleri ders görevleri karşılığında ek ders ücreti ödenecek.

(mebpersonel)



 

ÖĞRETMENDEN SATILIK (Araba, Ev, İkinciel...)Telegram Grubu İçin TIKLAYINIZ

Telegram Branş Öğretmen Grupları için tıklayınız.

Bizi instagram'dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bizi Twitter'dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bizi Telegram'dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bizi Facebook'tan takip etmek için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilişim