Valilik açıklama yaptı: Kaymakamın öğretmene davranışı bizi de üzdü

Artvin'de bir kaymakamın, okul ziyaretleri kapsamında Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne yaptığı ziyarette, girdiği sınıfta kendisine "hoş geldiniz" diyerek elini uzatan öğretmeni "Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle" diyerek sınıftan kovduğu iddia edildi. Artvin Valiliği tepki çeken olayla ilgili açıklama yaptı.

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde okul ziyaretlerinde bulunan bir kaymakamın, Kemalpaşa Çok Porgramlı Anadolu Lisesi'nde (ÇPAL) girdiği sınıfta tepki çeken hareketlerde bulunduğu belirtildi.

Birgün'den Dilan Şahinbaş'ın haberine göre; kaymakam kendisine, "hoş geldiniz" diyen ve elini uzatan öğretmeni, "Haddini bil, sınıftan çık dışarıda bekle" diyerek sınıftan kovdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kemalpaşa Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu, "Kimse unutmasın kapıkulu değil öğretmeniz" diyerek tepki gösterdi.

Emiralioğlu açıklamasının devamında şunları söyledi:
"Bugün ÇPAL'ye okul ziyaretinde bulunan ... İlçe Kaymakamı .... girdiği sınıfta kendisine 'Hoş geldiniz' diyen öğretmene 'Bu ne hadsizlik' diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söylemiştir.

Sınıfta bulunan diğer öğretmen arkadaşımızın bu yapılanın doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına karşılık Kaymakam, sen kimsin, ücretli misin diyerek tehditvari konuşmuştur, ayrıca ücretli, kadrolu sözleşmeli de olsa onun bir öğretmen olduğunu unutmuştur. Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Artvin Valiliği tarafından, Kemalpaşa ilçesinde Kaymakam Mehmet Faruk Saygın'ın, ziyaret ettiği lisede 'hoş geldiniz' diyerek kendisine elini uzatan öğretmeni 'Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle' diyerek kovduğu iddiasına ilişkin açıklama yapıldı.

Okulda istenmeyen olayın yaşanmasının üzüntücü verici olduğu, başlatılan inceleme ve araştırmaların sürdüğü belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"29.09.2021 Çarşamba günü Kemalpaşa Kaymakamımız ve Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfını ziyaretleri esnasında, bizleri derinden üzen hadise ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Kemalpaşa Kaymakamı, öğrencilerle sohbet ettiği sırada sınıfa sonradan giren ve daha sonra sınıf öğretmeni olduğu anlaşılan kişinin elini uzatarak tokalaşma isteğini, pandemi kuralları gereği eli göğsünde selamlaşarak karşılamış, öğretmen olduğu sonradan anlaşılan kişinin ısrarı neticesinde kaymakamımızla öğretmenimiz arasında bizleri de üzen, istenmeyen bir diyalog meydana gelmiştir. İlçe Kaymakamına gerekli tembihat yapılmış, konu ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir"

------

Editör: TE Bilişim