Bazı ünlü isimler gerçek mesleği öğretmenlik olmasına karşı, oyunculuk ve müzik dallarında belli bir üne kavuştuktan sonra mesleğini bırakmış, tamamiyle şimdiki meslekleriyle anılır olmuştur. Kariyerine Farklı Bir Yön Vermeden Önce Mesleği Öğretmenlik Olan 10 ünlü ismi sizler için araştırdık...  

CANDAN ERÇETİN Türk müzik dünyasının en önemli isimlerinden olan, 20 yıldır pek çok albüm yapan ve her dönem konuşulmayı başaran Candan Erçetin, Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği yaptığı dönemde müzik albümü yaparak şöhreti yakalamış bir dönem öğretmenliği bıraksada, şimdilerde Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi'nde müzik tarihi dersleri vermeye devam etmektedir.

ŞENER ŞEN Türk Sinemasının en iyi oyuncularından olan, ister komedi rolleri olsun isterse Eşkıya, Kabadayı, İkinci Bahar gibi buram buram karizma kokan rollerin altından kalkan usta oyuncu Şener Şen de, aynı Gönül Yarası filminde olduğu gibi asıl mesleği öğretmen olan ünlülerimizdendir. İzmit'te başlayan öğretmenlik macerası akabinde Muş'a uzandı. Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı en ücra köylerinden biri olan Fenek'te üç yıl öğretmenliğe devam etti.

HAKKI BULUT 1945 yılında dünyaya gelen usta Arabesk Sanatçısı Hakkı Bulut u yeni nesil çok tanımasa da, İkimiz Bir Fidanız, Ben Buyum, Ben Tövbemi Geri Aldım, Son Mektup, İtirazım Var gibi şarkıların bestekarıdır. Kendine has müziğiyle büyük hayran kitlesi olan usta arabesk sanatçısı ADANA Öğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra 12 yıl Anadolu'nun çeşitli köşelerinde öğretmenlik yapmıştır.

ZARA Ünlü sanatçı Zara İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservaturı Şan Bölümünden 1998 yılında dereceyle mezun olmasının ardından, 16 yıl sonra mezun olduğu okula öğretmen olarak dönmüştür. Halen İstanbul Teknik Üniversitesinde öğretmenlik yapmaktadır. Şenol Güneş Tecrübeli teknik direktör, Trabzonspor'da kalecilik yaptığı dönemde Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Enstitüsünde Türkçe öğretmenliği okudu. Şenol Güneş, 1978-1983 yıllarında Trabzon Merkez Karakaya Ortaokulunda Türkçe öğretmenliği yaptı.

MUHARREM İNCE Daha önce belki de kimsenin bilmediği fakat seçim çalışmaları sırasında herkesin öğrendiği Muharrem İnceyi de listeye almasak olmazdı… Muharrem İnce Bursa – Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev aldı, müdürlük yaptı.

BARACK OBAMA Eski Amerikan Başkanı Barack Obama Chicago Üniversitesi’nde okutmanlık yaptı.

Sylvester Stallone “Rocky” ve “Rambo” filmlerinden tanıdığımız Sylvester Stallone, aktör olmadan önce beden eğitimi öğretmenliği yapıyordu.

Stephen King Korku edebiyatı türünde yaşarken efsane olan Stephen King Salem’s Lot kitabını yazdığı sırada gündüzleri öğretmenlik yapıyordu. Hugh Jackman Ünlü aktör 1987'de İngiltere'deki Uppingham okulunda Beden Eğitimi öğretmenliği görevinde bulundu

kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=J9_WNDTmcfk

Editör: TE Bilişim