EĞİTİMSEN: " Eğitim Emekçileri Ölüyor, MEB Susuyor!"

Yüz yüze eğitime ara verme kararının alındığı 12-18 Nisan haftasında, 7 eğitim emekçisini kaybetmiştik. Vefat haberleri ne yazık ki artarak devam etti. 19-25 Nisan haftasında 14 eğitim emekçisi vefat etti. Tüm dünyada ünlü sitesinin girişi. Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren eğitim emekçilerinin yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz. 2 Mart’tan bu yana tutmuş olduğumuz kayıtlara göre, salgın nedeniyle yaşamını yitiren eğitim emekçilerinin sayısı 45’i buldu.

Nitekim bu hafta bizlere ulaşan vakalarda yüz yüze eğitimin devam ettiği sınıfları incelediğimizde anaokullarında 9 pozitif, ortaokullarda 38 pozitif-8 temaslı, liselerde 47 pozitif-3 temaslı öğretmenimiz vardır. Öğrenci vakalarını incelediğimizde ortaokullarda 37 pozitif-28 temaslı, liselerde 95 pozitif-73 temaslı öğrencimiz söz konusudur. Aşılama süreci tamamlanmadan hiçbir kademede yüz yüze eğitim devam etmemeli, sınavlar da bir an önce iptal edilmelidir.

Tüm eğitim emekçilerinin sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının yaratılması, öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli eğitim hakkı ile toplumsal sağlığın korunması için mücadelemize devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim