Denizli’de aşı karşıtı İngilizce öğretmeni Alaattin Gülbey, korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Koronavirüse karşı en etkili silah olan aşıyla ilgili çalışmalar ülke genelinde hızla devam ederken aşı karşıtlığı ise can alıyor. Denizlili öğretmen aşı karşıtlığı kurbanı oldu. Sarayköy ilçesi Beylerbeyi Ortaokulunda İngilizce öğretmeni olan Alaattin Gülbey (35), Kovid-19 aşısını yaptırmadı.

"Keşke yaptırsaydım" dedi

Yeni Asırın haberine göre teyzesi Nursel Tuncelin iki kez korona virüse yakalanmasına rağmen teyzesinin yaşadıklarından da etkilenmeyen talihsiz öğretmen, tatil için gittiği Kuşadasında rahatsızlandı. Durumu ağırlaşınca virüse yakalandığı şüphesiyle test yaptıran Gülbeyin test sonucu pozitif çıkınca tedavisine başlandı. İki hafta önce hastaneye kaldırılan Gülbey, doktorlara Keşke aşı yaptırsaydım dedi.

Ancak virüsün akciğerlerine inmesi nedeniyle tedavisine geç kalınan Gülbey, yoğun bakım ünitesinde entübe edildi. İngilizce öğretmeni burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Gülbeyin acı haberiyle ailesi yasa boğuldu. Aşı karşıtı Gülbeyin söylediklerine inanarak daha önceden aşılarını yaptırmadıkları öğrenilen kardeşleri Veli ve Mustafa Gülbey ile anne Kezban ve baba Tuncay Gülbeyin acı olayın ardından zaman kaybetmeden aşı yaptırdığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim