Koronavirüste Delta varyantının etkisi ile vaka sayısı 11 binin üzerine çıktı. Eylül'de açılması planlanan okulların açılıp açılmaması konusunda uzmanlardan dikkat çeken açıklamalar geliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dakika paylaşımı ile milyonlarca öğrencinin merak ettiği yüz yüze eğitim için Eylül ayını işaret etti.

Dünya'da son günlerde etkisini arttıran koronavirüsün 'Delta' varyantı ile birlikte Türkiye'nin gündemi yeniden koronavirüs oldu. Sağlık Bakanlığı'nın 23 Temmuz için açıkladığı tabloya göre Türkiye'de vaka sayısı 11 bin 94'e kadar çıktı. 60 kişi ise hayatını kaybetti. Günden güne artan vaka sayısı akıllara okullarda yüz yüze eğitimin durumunu getirdi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, her ne olursa olsun okulların açılması gerektiğini ve bir an önce çocuklarda aşılamaya geçilmenin önemine dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan da son dakika yüz yüze eğitim açıklaması geldi. 

ZİYA SELÇUK'TAN YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN AŞI MESAJI

Selçuk, sosyal medya hesabından "Etkinliklerimiz yaz boyu telafi kapsamında devam ediyor. Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir" paylaşımında bulundu.

Editör: TE Bilişim