AA muhabirinin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, dün AK Parti milletvekilleri ve MKYK üyeleriyle istişare toplantısında yaptığı sunumdan derlediği bilgiye göre, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla resmi okullarda 15 milyon 506 bin 244, özel okullarda 1 milyon 329 bin 782 ve açık öğretimde 600 bin 506 olmak üzere toplam 17 milyon 436 bin 532 öğrenci eğitim görüyor.

Türkiye'deki dersliklerin yarısından fazlasında öğrenci mevcudu 1-25 arasında olmak üzere tüm sınıfların yüzde 56,1'ini, 35'ten fazla öğrenci bulunan sınıfların oranı ise yüzde 13,4'ü kapsıyor.

Okulda yüz yüze eğitime geçişini genel görünümü

18 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitimin ilk 6 haftasına yönelik veriler, okulların genel görünümüne ilişkin tabloyu ortaya koydu.

Buna göre, pozitif vakalar dolayısıyla eğitime ara verilen sınıfların tüm sınıflar içindeki oranının oldukça düşük olduğu görüldü.

Karantina süresinin 10 güne indirilmesinin ardından kapalı sınıf oranı yüzde 0,2 olarak belirlendi. Özellikle karantina süresinin 10 güne düşürülmesinden sonra Türkiye geneli vaka sayısı artmasına rağmen kapalı sınıf oranları önemli ölçüde azaldı.

Kapatılan şube oranlarının illere dağılımı incelendiğinde oranların en düşük olduğu il yüzde 0,01 ile Şırnak, en yüksek olduğu il yüzde 1,95 ile Karabük. Karadeniz bölgesindeki illerde sınıf kapama oranları diğer bölgelerden kısmen yüksek.

Kaynak: AA

Editör: TE Bilişim