Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kurul Başkan V. Cevdet Vural, Üye Doç. Dr. Esra Benli Özdemir, Üye Doç. Dr. Şamil Yeşilyurt, Üye Dr. Zülkarneyin Avcı, Üye Prof. Dr. Bahri Ata (Muhalefet şerhi vardır.), Üye Ercan Türk, Üye Toper Akbaba, Üye Doç. Dr. Mustafa Otrar, Üye Dr. Hüseyin Korkut, Üye Dr. Hasan Kavgacı, Üye Dr. Hüseyin Şirin imzalı resmi yazıda ''Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 20/08/2021 tarihli ve E.31666252-399-29877061 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararıyla kabul edilen Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile Eki Çizelgede ekli örneğine göre değişiklik yapılması hususunu uygun görüşle arz ederiz.'' denilmiştir.

ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

Madde 1 - Mart 2014 tarihli ve 2678 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları” ile ek çizelgenin 16 ve 38 sıra numaralı bölümleri ekte yer alan şekilde değiştirilmiştir.

Madde 2 - Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3 - Bu Esaslar ile ilgili hükümleri Millî Eğitim Bakanı yürütür.

ÖĞRETMENLİK ALANLARI, ATAMA VE DERS OKUTMA ESASLARI

Tanımlar

Madde 4 - (1) Bu Esaslarda geçen;

h. Pedagojik Formasyon: Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programını ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programını, Öğretmen Olarak Atamaya Esas Alanlar, Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutulacak Dersler

Madde 5 - (1) Öğretmen olarak atanmaya esas alanlar, her bir alan öğretmenliği için mezun olunacak yükseköğretim programı ile öğretmenliğe atananların alan ve yan alanlarına göre aylıkları karşılığında okutacakları dersler ek çizelgede belirtilmiştir.

(2) Öğretmenlik atama alanlarına yönelik teklif ve talepleri değerlendirmek üzere Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü koordinesinde ilgili birimlerin katılımıyla bir komisyon kurulur. Komisyonca uygun bulunan teklif ve talepler Kurula sunulur.

Pedagojik Formasyon Eğitimi / Programına Alınacaklar

Madde 12 - (1) Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile düzenlenen Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programına ya da Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına ek çizelgede yer verilen yükseköğretim programlarının hangilerinden mezun olanların alınacağı, öğretmen ihtiyacı çerçevesinde Personel Genel Müdürlüğü ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda Kurulca belirlenir.

Geçici Madde 9 - (Değişik: 27/08/2021 tarih ve 28 sayılı TTKK ile yürürlükten kaldırılmıştır.)

Editör: TE Bilişim