TV100'de canlı yayınlanan Okan Bayülgen'in sunduğu Nokta programının konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ek atamalarla ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Hızlı bir şekilde olabilirsiniz.

Okan Baygülgen, Nokta programında Twitter'dan gelen soruları Bakan Selçuk'a sordu.

Bayülgen, "Ek atama bekleyenler soruyor. Siz benden iyi biliyorsunuz ama... 2020 puanıyla ikinci alım olacak mı?"

Bakan Selçuk bu soruya şöyle yanıt verdi:

"Elbette emin olun sürekli illeri dolaşıyorum, ilçeleri dolaşıyorum ve her birinde atama bekleyen öğretmenlerimizle meslektaşlarımızla karşılaşıyoruz. Geliyorlar; sohbet ediyoruz, konuşuyoruz. Bu sorular tabii ki sorulacak. Bunlar onların hayatının sorusu, geleceğini soruyor. O yüzden de onların bu soruyu sormalarından daha doğal bir şey olamaz.

Bu nedenle önemli olan şey şu; Biz çok uzun yıllar boyunca, AK Parti döneminde hep 40 binlerin üzerinde bir atamayı gördük, geçen sene de gördük, ondan önceki senelerde de gördük. Hatta bazen daha fazla sayılarda söz konusuydu. Fakat bu sene salgının getirdiği koşullar ve başka bütçe olanakları vesaire ile ilgili olarak 20 bin ile sınırlı kaldı. Ve elbette bunun artması noktasında her kademede bizim arzularımız, başvurularımız, tartışmalarımız, görüşmelerimiz var ve devam ediyor. Tabii ki olmasını istiyoruz ama bir taraftan da bu Milli Eğitim Bakanlığı'nın görev alanı ile Maliye Bakanlığı'nın de diğer kuruluşların görev alanları açısından bakıldığında, arkadaşlarımız da Milli Eğitim için en iyi olan neyse onu istiyorlar. Fakat bütçe imkanları çerçevesinde ne yapabileceklerini de paylaşıyorlar. Biz bu noktada neyi daha fazla iletebiliriz, bu sayıyı nasıl arttırabiliriz. Tabii ki bunun gayreti içindeyiz."

AA

Editör: TE Bilişim