2021 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları 29 Temmuz-2 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınmış, atamalar 3 Ağustos 2021 tarihinde açıklanmış, ilişik kesme süreci 4 Ağustos 2021 tarihinden itibaren yapılmaya başlanmıştı. Şimdi sıra 2. İl Dışı Atamalarda.

2021 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme sürecinde atanan öğretmenler için sorun yok, fakat atanamayan öğretmenler için sorun büyük. Çünkü bu yer değiştirme ile atanamayan öğretmenler uzun yıllar aynı yerlerde görev yapmakta ve il dışı tayinleri her yıl olumsuz sonuçlanmakta. 

Bu yıl bilindiği üzere 2021 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları için 2-3 günük bir süre verilmişti. Bu durum da bir çok öğretmenin başvuru yapamamasına neden oldu. Ayrıca Ağustos ayının ilk günlerinde Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınları da öğretmenlerin yangın bölgelerinde tercih yapamamasına neden olmuştur.

Twitter'da #ikinciildısı ve #ikinciildisisarttır hashtagları ile gündem olan 2. İl Dışı talep eden öğretmenler, mağduriyetlerini patlaştıkları tweetlerle dile getirdiler.

2. İl Dışı talep eden öğretmenler, verilmeyen kontenjan haklarını istiyor ve bunun yeni eğitim öğretim yılı için önemli bir hazırlık olduğunu savunuyorlar.

Boş kontenjanlara 2. İl Dışı Atama Başvurularının açılması, herkesin mutlu bir eğitim yılına başlaması için önemli bir gerekliliktir.

2. İl dışı tayin hakkı verilmesi için MEB Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik'i ziyaret eden öğretmenler; 2.il dışı talebini nedenleri ile anlattılar ve MEB Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik'e yeni görevinde başarılar dilediler.

Yeterli ve adil kontenjan ile 2. il dışı hakkı verilmeli ve binlerce öğretmenin mağduriyeti giderilmelidir. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den bu konuya ilişkin gerekli hassasiyet bekliyoruz.

Editör: TE Bilişim