Son dakika haberi: Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de yüksek kesimlere mevsimin ilk kar yağışı başladı. Ankara'nın Mamak ilçesi de kar yağışının etkisiyle beyaza büründü. Önümüzdeki günler içinde Ankara ve İstanbul'a kar uyarısı yapıldı.

Türkiye hafta başından itibaren soğuk havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren düşmeye başlamasıyla kar da yurda giriş yaptı.

Bu kapsamda Ankara'nın yüksek ilçelerinde kar yağışı başladı. Mamak ilçesinin yüksek kesimleri, gece başlayan kar yağışı ile beyaza büründü.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışının yoğunluğunu artırmasıyla birlikte Mamak ilçesinin yüksek kesimleri beyaz örtüye büründü.

KAR KALINLIĞI 5 CM'YE KADAR ÇIKTI

Bazı bölgelerde, kar kalınlığının 5 santimetreye ulaşmasıyla ulaşımda aksama yaşanırken, yüksek mevkilerde sis sebebiyle görüş mesafesi azaldı.

HAFTA SONU YOĞUN KAR YAĞIŞI OLACAK

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, Ankara'da hafta sonu yoğun kar yağışı bekleniyor.

Bugün aralıklarla yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur etkili olacak.
Hafta sonu ise aralıklarla kar görülecek ve günün en yüksek sıcaklığı 2 dereceye kadar düşecek.

BEYLİKDÜZÜ VE BÜYÜKÇEKMECE'DE KAR YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'a soğuk ve yağışlı hava uyarısı yapılmıştı. Yapılan uyarıların ardından dün akşam saatlerinde Silivri'nin bazı köylerinden kar İstanbul'a giriş yapmıştı.

Günün ilk ışıklarında havanın da iyice soğumasıyla Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de mevsimin ilk kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde yola çıkan bazı vatandaşlar ise Beylikdüzü son durak metrobüs üst geçidinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

HAFTA BAŞINDA KAR İSTANBUL'DA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji, Ankara'nın yanı sıra İstanbul'u da uyardı. Dün gece itibarıyla Silivri başta olma üzere şehrin yüksek bölgelerinde kar görülmüştü.

Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının da düşmesiyle İstanbul da kar yağışının etkisi altına girecek.

Özellikle önümüzdeki hafta başı pazartesi ve salı günlerinden itibaren kar yağışının tüm İstanbul'u etkisi altına alması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda; “Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de devam eden yağışların etkisini arttırarak Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul`un kuzey ve doğu ilçeleri, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu'da kuvvetli (30-60 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba günü zamanla 800 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor” denildi.

Yapılan uyarıda kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

İSTANBUL KRİTİK TARİH

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan haftalık hava durumu verilerinde ise 20 Aralık pazartesi gününden itibaren İstanbul ve birçok ilde kuvvetli yağışların karla karışık olarak görülmesi bekleniyor.

Öte yandan, İstanbul için yapılan uyarıların ardından İDO ve BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi. İDO'nun internet sitesinde yer alan duyurularda olumsuz hava koşulları nedeniyle Kadıköy-Yenikapı-Bandırma 19.01 seferinin iptal edildiği aktarıldı.

Editör: TE Bilişim