Son dakika haberi: Yurdun büyük kesiminde yağış bekleniyor. Yağışların iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Hafta içinde çok sayıda ilde sıcaklığın sıfırın altına düşmesi bekleniyor.

Son dakika haberi: Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. 

Bugün, Marmara'nın batı kesimleri haricinde tüm illerde yağış bekleniyor. Yağışların iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Isparta, Burdur ve Erzincan'da kar yağışının kuvvetli olacağı ifade ediliyor.

Bazı illerde hava tahminleri şöyle: 

İstanbul en yüksek sıcaklık 7, en düşük sıcaklık 4 derece. Parçalı bulutlu, aralıklarla sağanak yağışlı. 

Ankara en yüksek sıcaklık 3, en düşük sıcaklık 0 derece. Parçalı bulutlu, aralıklarla kar yağışlı. 

İzmir en yüksek sıcaklık 13, en düşük sıcaklık 9 derece. Parçalı bulutlu, aralıklarla sağanak yağışlı. 

Bursa en yüksek sıcaklık 7, en düşük sıcaklık 4 derece, karla karışık yağmurlu. 

Antalya en yüksek sıcaklık 13, en düşük sıcaklık 9 derece, yer yer kuvvetli sağanak yağışlı. 

HAFTANIN İLK GÜNÜ YAĞIŞLI GEÇECEK

Haftanın ilk gününde Ege ve Akdeniz'in batı bölgeleri hariç yurt genelinde yağışlar etkisini sürdürecek. Marmara'nın güneyi ve güneydoğusu, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Erzurum ve Van bölgelerinde kar yağışının kuvvetli olacağı belirtiliyor. 

Yağışlar Salı günü etkisini azaltacak. Soğuk hava devam edecek.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜ SICAKLIKTA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Çarşamba günü ise sıcaklıklarda düşüş olacak. Termometreler gece saatlerinde Doğu Anadolu'da -16'yı, İç Anadolu'da -10'u gösterecek. Karadeniz'in kıyı kesimleri ile güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı zayıf da olsa aralıklarla görülecek. 

GÜNDÜZ BİLE -20'Yİ GÖRECEK

Perşembe günü ise yağış etkisini tamamen kaybetse de, hava sıcaklığı daha da düşecek. Bazı bölgelerde sıcaklıkların -20'nin de altına inmesi bekleniyor. 

SİVAS'TA 39 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle 39 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, dün geceden itibaren etkisini gösteren kar yağışının ardından Doğanşar, İmranlı, Koyulhisar, Suşehri ve Ulaş ilçelerine bağlı 39 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, söz konusu köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca kent merkezinde de kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Kar yağışı, Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı, Kızılırmak ile Kardeşler Tepesi'nde güzel görüntüler oluşturdu.

BİTLİS'TE 50 KÖY YOLU KAPANDI

Bitlis'te, 2 gündür belirli aralıklarla yağan kar nedeniyle 50 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi 50 makine ve 75 personelle karla mücadele çalışması başlattı. 

Bitlis ve çevresinde 2 gündür belirli aralıklarla devam eden kar yağışı hayata olumsuz etkiliyor. Kardan dolayı 50 köye ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 25, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştığı belirtilirken, kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi,  50 iş makinesi ve 75 personelle karla mücadele çalışması başlattı. Belediye ekipleri de yolların açık kalması için mahalle aralarıda sürekli karla mücadele çalışması yapıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarının en kısa sürede yeniden ulaşıma açılacağını belirterek, “Bitlis ve ilçelerinde 10 ayrı şantiye oluşturduk. Bu şantiyelerde 75 personel ve 50 iş makinesi ile bu yıl boyunca karla mücadele çalışması yapacağız” dedi.

KAYNAK: HABER7

Editör: TE Bilişim