Vücuttaki yağların yakılmasında en etkili olarak bilinen bitkilerden biri meyan köküdür. Son zamanlarda zayıflamak isteyen birçok kişi tarafından tüketilen meyan kökünü tüketirken dikkatli olmak gerekiyor. Fazla ve bilinçsiz tüketildiğinde tüketildiğinde sağlık sorunlarına sebep olan meyan kökü ile ilgili tüm bilinmeyenleri sizler için araştırdık. 

Baklagiller familyasına ait olan meyan kökü bitkisi sulak ve nemli yerlerde yetişir. Bu bitki kökleri biraraya getirilerek tatlı şerbeti şeklinde içilir. 

İdrar rahatsızlıklarına,sindirim sistemine, vücutta oluşan şişmeler ve arteritleri iyileşmesinde ve daha birçok rahatsızlığın yok edilmesinde etkilidir. Yağ yakımını hızlandırdığı için diyet listelerinde birçok kişi tarafından tüketilmektedir. 

Uzmanlar, zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın diye uyarıyor. Yapılan araştırmalara göre meyan kökü sık sık ve bilinçsiz bir şekilde tüketildiğinde zeka geriliğine ve ciddi sağlık sorunlara sebep olduğu açıklandı. 

Meyan kökünün hamile kadınlarda erken doğuma neden olabildiğini söyleyen Dr. Özcan, "Çok miktarda meyan kökü ve onu içeren ürünler yemek çocuğun zekasını geriletiyor.

Meyan kökünün içerisindeki glisirizin anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini de olumsuz etkiliyor. Ayrıca dikkat eksikliği de yapıyor" diye konuştu.

Meyan kökünün mide zarını koruduğunu, romatizmal hastalıklara ve ülsere karşı da iyi geldiğini söyleyen Dr. Yegane, "Şerbetinin epilepsi hastalarında sakinleştirici etkisi de biliniyor.

Ancak meyan kökü şerbetinin şekerden 40 kat daha tatlı olduğu unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Meyan kökü sıvı preparatının suyun içine katılarak tüketildiğini aktaran Dr. Özcan, "Ancak meyan kökü preparatları potasyum düşüklüğü ve kalp yetmezliği yaptığı için 9 haftadan fazla kullanılmamalı ve günlük dozu 200 ile 600 miligramı geçmemelidir" dedi

Kemoterapi esnasında da kullanılamaz. Meyan kökünün en belirgin yan etkilerinden biride hamilelerde erken doğuma sebebiyet vermesidir" diye konuştu.

MEYAN KÖKÜ ZAYIFLATIR MI?

Meyan kökü tüketimi vücuttaki yağların yakılmasına yardım eder. Bu da zayıflamak isteyenler için çok önemlidir. Meyan kökü düzenli bir şekilde tüketildiğinde zayıflamaya yardım eder.

kaynak: https://www.yasemin.com/

Editör: TE Bilişim