06-03-2020

Bilgisayarınızın Performansını Arttıracak Anakart Modelleri

Bilgisayarınızın tüm parçaları farklı bir işleve sahiptir. Birçok parça çıkarılıp değiştirilebilen yapıya sahiptir.  Bazı parçalar vardır ki bilgisayar içinde çok büyük bir işleve sahiptir. Anakart bilgisayar içinde tüm parçalarla doğrudan ya da kablolar vasıtasıyla bağlantısı olan bir parçadır. Bu ürünler bilgisayarın performansına ve verimliliğine doğrudan etki etmektedir.  Anakartlar, bilgisayarınızın diğer donanımlarının hızını ve çalışma kalitesini doğrudan etkileyen parçalardır.

Bilgisayarın çalışması, kullanıcılardan gelen komutları toplaması ve yorumlaması şeklinde olur. Bellek, sabit disk, işlemci, ekran kartı, fare ve klavye gibi birçok parçayı barındırır.  Bilgisayar kasalarında yer alan PSU adlı güç kaynaklarına gelen elektrik enerjisinin belli bir kısmını doğrudan taktığımız parçalardır. Ayrıca diğer donanımlar arasındaki veri aktarımını kontrol etmeye ve düzenlemeye de yardımcı olmaktadır.

Anakart üstünde bellek, işlemci, PCI Express yuvası, PCI, IDE, SATA, USB ve Bluetooth girişleri yer alabilir. Yeni nesil oyun bilgisayarları için üretilen modellerde PCI express yuvası birden fazla olabilir.  Yeni nesil anakartlar oyunlarda daha yüksek performans alabilmeniz için üretilmektedir.

Anakart Nasıl Seçilir?

Bilgisayarda yapılan birçok işlem için anakart devreye girer. Öncelikle anakart seçerken ihtiyaçlarınızı dikkate almalısınız. Günlük bilgisayar işlemleriniz için belleği fazla olmayan anakartlar seçebilirsiniz. Ancak internet ve ofis için daha büyük yapıda ürünler tercih edebilirsiniz. Daha geniş bir işlem portföyünüz varsa işlemci ve belleklere uygun kapasiteli bir ürün tercih etmelisiniz.

Bilgisayar oyunlarına meraklı olan kişiler için tüm diğer bileşenler hızlıysa anakartı da yüksek hızlı ve çoklu girişe sahip olan modeller arasından seçmeniz önerilmektedir. Böylece diğer donanımların da performansını en üst noktaya çıkarabilirsiniz. Bazı anakart modelleri de oyunlar için özel olarak geliştirilmiştir. Bu modeller uzun süreli oyun deneyimlerinizde ısınma yapmaz.  Kaliteli elektronik parçalara sahip ürünler ise anlık elektrik dalgalanmalarına karşı anakartı ve diğer tüm donanımları koruma görevi üstlenir. Ayrıca gelişmiş overclock özelliği olan modellerde işlemci ve bellek hızı yükseltilebilir. Böylece ürünlerde daha yüksek performans ortaya koyulabilir.  İhtiyacınıza uygun anakart seçimi için akrep.com’da size özel satışa sunulan ürünleri inceleyin.

Anakart Fiyatları

İhtiyacınıza uygun bir anakart modeli seçerken ürünün kullanım alanı, kullanım sıklığı ve amacınızı belirleyin. Sonrasında farklı fiyat aralıkları arasından bir seçim yapabilirsiniz. Bir anakart temel işlev olarak bazı parçalara ihtiyacı olan elektrik enerjisini dağıtır, takılı olan aygıtlar arası veri iletişimini düzenler ve bu aygıtların hızlarını ayarlar.

Satın almak istediğiniz anakart fiyatları ürünün fonksiyonları, giriş sayısı, üstünde yer alan yuvalar ve ekstra özelliklerine göre değişmektedir. Ürünlerde fonksiyonlar arttıkça fiyatlar da yükselecektir.  Ürünler  arasında farklı markalara, farklı kullanım amaçlarına uygun ürünleri bulabilirsiniz. Bilgisayarınızın parçaları arasında yönetimi sağlayacak ve performanslarını arttıracak bir anakart için hemen seçkileri arasındansepetinize ürün ekleyebilirsiniz. TANITIM YAZISI

Editör: TE Bilişim