14-08-2015

TEOG Lise Yerleştirme Sonuçları Açıklanıyor TEOG yerleştirme sonuçları e okul üzerinden açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından açıklanan 2015 Yılı TEOG Lise Yerleştirme takvimine göre TEOG Lise yerleştirme sonuçları ve Lise boş Kontenjanları bugün açıklanacak













2019 Hangi Liseye gideceğinizi öğrenmek için TIKLAYINIZ



 

16 Temmuz 2015 günü sona eren TEOG tercihlerine göre öğrencilerin Lise yerleştirme sonuçları bugün içerisine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Sonuçların açıklanması ile beraber Liselerde oluşan boş kontenjanlarda belli olacak. 3 Dönem halinde yerleştirme sonucundan memnun olmayan öğrenciler nakil yapabilecekler.



Bizi instagram'dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bizi Twitter'dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bizi Facebook'tan takip etmek için TIKLAYINIZ







İşte 2015 Yılı TEOG Yerleştirme Takvimi


 
TARİH İŞLEM
08 Haziran 2015 Pazartesi Ortak Sınav Puanlarının İlanı
24 Haziran 2015 Çarşamba Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı
24 Haziran 2015 Çarşamba 8´inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı
24 Haziran - 05 Temmuz 2015 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Kapsamında Yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavlarının Tamamını veya Bir Kısmını Kullanan Özel Okulların Kayıt İşlemleri
10 Temmuz 2015 Cuma Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerine Öğrenci Kayıtlarının Tamamlanması
06 -16 Temmuz 2015 (Saat 13:00´e kadar) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması
14 Ağustos 2015 Cuma Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
14 Ağustos 2015 Cuma Boş Kontenjanların İlan Edilmesi
17-21 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması
24 Ağustos 2015 Pazartesi Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının İlanı
24-28 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması
31 Ağustos 2015 Pazartesi Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının ilanı
31 Ağustos - 4 Eylül 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması
07 Eylül 2015 Pazartesi Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının İlanı
07 -10 Eylül 2015 Il/Ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Il/Ilçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvuruların Alınması
11 Eylül 2015 Cuma İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlanı
14 Eylül 2015 Pazartesi 2015-2016 Öğretim Yılı Açılışı




TEOG Yerleştirme Sonuçları İçin TIKLAYINIZ
type="text/javascript">







YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK: Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

TEOG LİSE NAKİLLERİNDE YENİ DÖNEM

5 TERCİH HAKKI: Nakil başvurusunda tek değil, 5 tercih alınacak. Öğrenciler bu tercihleri doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak bu okullardan birine yerleştirilecek. Kesin kayıtlar otomatik olarak yapılacak.

HIZLI İŞLEM YAPILACAK:

Boş kontenjana nakil başvurusu haftanın 4 günü alınacak, cuma günleri sonuçlar açıklanacak.

NAKİLDE 20 PUAN ŞARTI: Danıştay'ın da yürütmeyi durdurma kararı verdiği taban puan dikkate alınmadan puan üstünlüğüne göre boş kontenjanlara yapılan yerleştirmelerde "-20 puan şartı" gelecek. Buna göre ilk yerleştirmenin ardından okulda boş kontenjan kalırsa en son yerleşen öğrencinin puanından ancak 20 puan daha düşük öğrenciler bu okullara nakil için başvurabilecek.

RUTİN NAKİL ARALIKLARI DEĞİŞTİ:

Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak. Daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller, ayda bir kez yapılacak.

Haziran'da duyurulacak. Tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 24 Haziran´da ilan edilecek. TEOG tercihleri için adaylara 25 okul tercih hakkı verilecek. Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek ve TEOG tercihlerinde tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek.

NAKİLLER NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.
 


TEOG Yerleştirme Sonuçları İçin TIKLAYINIZ

 

Editör: TE Bilişim