Bayramdan sonra okulların tüm kademelerinde açılma kararı çıkmazsa Okullar bu sene erkenden tatile çıkmış olacak.

Bayramdan sonra açıklanacak olan Yeni normalleşme takviminde  okulların tüm kademelerde açılma kararı çıkmazsa  dün açıklanan Sınavlarla ilgili yeni düzenleme nedeniyle Okullar bu sene erkenden tatile çıkmış olacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı liselerde sınavlarla ilgili yeniden düzenleme kararı aldı. 

Alınan karar gereği 2. dönem sınavlarının yapılmadığı okullarda Sınavlara girme zorunluluğu ortadan kaldırıldı , sınavlara isteyen girecek istemeyen girmeyecek.

Hatta isteyenler sınavlarının notlarının iptalini bile isteyebilecek. 1. dönem notlarına göre sınfımı geçmek istiyorum diyebilecek. 

Bu durum okullarda uzaktan eğitim sürecinde yaşanan derslere katılım oranı, performans çalışmaları, proje çalışmaları gibi süreçler daihil herşeyi baştan sona etkileyecek. 

Birçok öğretmen sınav yapılamsa da performans çalışmaları nttlarını verdi, hatta proje ödevi notlarını da vermek üzere.

Çünkü Hali hazırda uzaktan eğitim sürecinde devam zorunluluğu bulunmuyor, derse girmeyen öğrenCiye karşı herhangi bir devamsızlıktan kalma vs gibi durum söz konusu değil. 

Mevcut tabloda bir çok okulda nerdeyese derslere katılım oranı çok çok düşmüş durumda Özellikle meslek liseleri, anadolu liseleri ve imam haitp liselerinde derslere katılım oranları özellikle ramazan ayı ve baharın da gelemesiyle inanılmaz seviyede düşmüştü.

Öğrencilerde bıkkınlık ve sıkılganlık hali mevcut. 

Sadece sınav gruplarında bir çalışma var ama o da LGS ile öğrenci alan okullarda oranlar iyi. Onun dışında yine inanaılmaz derecede düşük deviyede seyrediyor.

Bir çok okulda uzaktan eğitim derslerinde 30 kiişlik sınıfta 3-4 5 kişiyi geçemyen dersler işleniyor. 

Öğretmenler o kadar gayret etmesine ve her türlü şartları sağlamasına rağmen derslere katılım malesef artmıyor. 

Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı aldığı sınav kararı ile az da olsa ağır aksak ilerleyen uzaktan eğitime büyük bir darbe vurmuş oldu. 

MEBin bu şekilde karar almasında etkili olan kamuoyunda oluşan baskı oldu. 

MEBin büyük paralar harcayarak ortya koyduğu TRT EBA , o kadar ders videosu , hazırlanan telafi paketleri , EBA sistemi vs vs.. onaa yatırım veçalışma  alınan sınav kararı ile adeta devre dışı kalmış oldu. 

Herseyden önemlisi ise okula gitmek istemeyen, sınavlara girmek istemeyen bir nesil ortaya çıktı. Ve bu nesil yarın bu okullardan mezun olduğundaki tablo çok ağır olacak. 

Eğer Kontrollü normalleşme süreci açıklanırken Okulların tam zamanlı olarak tüm kademelerde açılması söz konusu olmaz ise ve uzaktan eğitim ile devam kararı çıkarsa okullar Bayram sonrası itibari ile kapanmış ve öğenciler tatile çıkmış olacaktır. 

Okullar tam zamanlı ve yüz yüze açılsa da devam zorunluluğu olmazsa da öğrenciler okula gitmeyecektir. Yine değişen bir şey olmayacaktır.

Dolayısıyla MEBin aldığı bu karar 2 temmuza kadar devam edeceği söylenen süreçte okullar açılmazsa bir işe yaramayacaktır. 

Özellilkle görerek ve uygulayarak öğrenmesi gereken yaş grupları ile Meslek liselerindeki uygulamalı dersler için okulların bir an önce açılması acilen gerekmektedir. 

Bakanlık her hafta aldığı uzaktan eğitime devam verilerinde, öğrenci 1 saat derse girse bile tüm hafta girmiş gibi değerlendirmektedir. Alınan veirler de sağlıklı bir veri oluşturmamaktadır. 

 MEBin sınavlarla ilgili aldığı bu kararın okulların tüm kademelerde açılmasına bir işareti olarak yorumluyoruz. 

Kontrollü normalleşme takviminde Bakanlar kurulunun ilk gündem maddesi zaten okulların açılması konusu olacak. 

Her şey kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın açıklamasıyla belli olacak.

Editör: TE Bilişim