Yeni Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Atama kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Prof. Dr. Mahmut Özer atandı.

Prof. Dr. Ziya Selçuk, 10 Temmuz 2018'den bu yana Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürütüyordu.

3 YENİ BAKAN YARDIMCISI

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine de 3 yeni isim getirildi.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ve Dr. Sadri Şensoy yeni bakan yardımcıları olarak görev yapacak.

BAKAN ÖZER'İN ÖZ GEÇMİŞİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 Mayıs 1970'te Tokat'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu ilde tamamlayan Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1992'de mezun oldu.

Yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı'nda tamamlayan Özer, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında 1992 ile 1994 yılları arasında elektronik mühendisi olarak çalıştı.

Özer, 1994-2002 yıllarında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde öğretim görevlisi, 2002-2010 yıllarında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

28 Kasım 2010 ile 4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 döneminde Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği, Türk Standartları Enstitüsü Genel Kurul Üyeliği görevlerinde bulundu.

Özer, 4 Ekim 2017'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı görevine atandı.

Halen İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkanı olan Özer, 8 Ağustos 2018'den bu yana Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

KAYNAK: AA

Prof. Dr. Ahmet Emre BİLGİLİ ’nin özgeçmişi

Orta öğrenimini 1979- 1980 yılları arasında Hakkari , Yüksekova Lisesi'nde tamamlamıştır. 1981-1986 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde okumuş, yüksek lisansını ve doktorasını Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır.

1987-1993 senelerinde özel sektörde medya, dış ticaret ve finans alanlarında görevde bulunan Bilgili, 1993-1999 arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Sosyoloji Bölümü Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 1999 yılından bu yana Prof. Dr. ünvanı ile Marmara Üniversitesinde görev almaktadır. 2004-2015 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Müdürü görevinde bulunmuştur. 2008-2010 yıllarında 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkan Vekili olmuştur. İstanbul Ticaret Odası yayını “Ticaret Gazetesi”nde köşe yazarlığı yapmıştır.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'nin idari görevleri ise şu şekildedir:

Rektörlük Aile Araştırmaları ve Eğitim Merkezi, Müdür, 1993-95, Van.

Rektörlük Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Müdür, 1993-95, Van.

Sosyoloji Bölümü Başkanlığı, 1995-99, Van.

Kultur ve Turizm Bakanlıgı Istanbul Il Mudurlugu, Mudur, 2004-2015,İstanbul.

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Yürütme Kurulu Başkan Vekili, 2008 – 2010.

TURİNG (Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu), Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanvekili, 2012 – devam ediyor.

Uzmanlık alanları Kadın ve Aile Politikaları, Çocuk / Sokagın Çocukları, Dogu ve Guneydogu Anadolu’nun Toplumsal Yapısı, Şehir/Kültür/Turizm politikaları ve Özel Yetenekli Çocukların Egitimi olan Bilgili'nin yer aldığı meslek ve sivil toplum kuruluşları ise Sosyoloji Derneği(Üye), Türkiye Yazarlar Birliği(Üye), Çocuk Vakfı (Yonetim Kurulu Uyesi/ Genel Sekreteri), TURİNG, (Başkan Vekili) İstanbul TURÇEK (Yönetim Kurulu Başkanı)'tir.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'nin yayınlanmış eserleri ise aşağıda yer almaktadır:

Göç Çocukları, 1997

Çokeşli Ve Çokçocuklu Aile Araştırması, 2003

Bir Yeryüzü Gezegeni, Bahçesaray’da Tarih Toplum ve İnsan, 2005

İstanbul Kültür

İstanbul Turizm, 2006

Bir Dünya Şehri Olarak İstanbul’un Küresel Konumu, 2011

Şehir ve Kültür: İstanbul, 2010

Rituals Of Condolence As Sociologıcal Dimension Of Death, 2010

Ayrıca yayınlanmış çok sayıda makale.

Prof. Dr. Petek Aşkar (1957 - .... )
 

25 Mayıs 1957 Ankara doğumludur. İlk ve ortaöğretimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Bölümü Matematik-Fizik alanından mezun oldu. 1979 yılında aynı bölümde asistan olarak göreve başladı. Hacettepe Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Bilim Dalı’nda bilim uzmanlığı ve doktora eğitimi yaptı.

1983-1985 yılları arasında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde test uzmanı olarak çalıştı. 1985 yılında ODTÜ Eğitim Bölümü’ne yardımcı doçent olarak geri döndü. Eğitim Bilimleri Bölümü-Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı’nda ve daha sonra Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü-Matematik Eğitiminde doçent oldu. 1989-1990 yıllarında IBM Bilgisayar Destekli Eğitim Merkezi’nde araştırma koordinatörü olarak eğitim yazılımlarının geliştirilmesi konusunda çalıştı. Sonraki üç yılda Milli Eğitim Bakanlıgı’nda şimdiki adı EĞİTEK olan Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ve Eğitimde Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı’nın kurulma çalışmalarına katıldı. Bilgisayar formatör öğretmenliği programlarının geliştirilmesine ve ODTÜ de bilgisayar öğretmenliği anabilim dalının kurulmasına öncülük etti.

1995 yılında ODTÜ de profesör oldu. 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümüne geçti ve uzun yıllar bölüm başkanı olarak çalıştı.

2004-2010 tarihleri ÖSYM de yürütme kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2009-2010 yıllarında TED Üniversitesi kuruluş çalışmalarına katıldı.

2010-2011 akademik dönemde İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji bölüm başkanlığını yürüttükten sonra 2011 Eylül ayı itibariyle Eğitim Fakültesi Dekanı olarak TED Üniversitesi’ne katıldı.

Prof. Dr. Petek Aşkar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Avrupa Birliği, UNICEF ve Dünya Bankası’nda çeşitli projelerde danışmanlık yaptı; TÜBİTAK ve AB Leonardo da Vinci projelerini yürüttü. Yurt içi ve dışında çeşitli sempozyum ve kongrelerin bilim kurulu ya da düzenleme kurullarında görev almakta, alanındaki dergilerde hakemlik ve editörlük yapmaktadır. Yayınları, öğrenme ve ölçme nesneleri, e-öğrenme, yayılım ve yenileşme, bilişsel şüreçler ve ontolojiler üzerine yoğunlaşmaktadır. Son yıllarda eğitim sistemlerinde karmaşık ve sosyal network analizleri üzerine çalışmaktadır. Yurt dışı ve yurt içinde yayımlanmış çok sayıda makalesi ve bildirisi bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk annesidir.

kaynak: http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=6707

Dr. Sadri ŞENSOY
Genel Müdür

İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak’ta tamamladı. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı.

Doktora derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden aldı.

Araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent olarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde çalıştı.

Uygulamalı matematik, diferansiyel denklemler ve sayısal yöntemler çalışma alanıdır.

Üniversitede görev yaptığı süre içinde Dinamik, Mukavemet, Makine Elemanları, Makine Tasarımı, Diferansiyel Denklemler ve Mühendislik Matematiği derslerini verdi.

TÜBİTAK’ın öğretim elemanları için düzenlediği Matematik Yaz Okullarına katıldı.

Üniversitede Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı ve Fakülte Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.

1997 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezini kurdu ve 2002 yılına kadar Merkez Müdürlüğünü yürüttü.

2000-2002 yılları arası Zonguldak Kent Konseyi Eğitim Komisyonunda görev yaptı.

1998-2005 yılları arasında TED Zonguldak Şubesinde Başkan Yardımcılığı ve TED Zonguldak Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1999 yılında TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübü kurucu başkanı oldu ve 2002 yılına kadar bu görevini devam ettirdi.

2003-2005 yılları arasında TED Genel Merkezi Zonguldak Temsilciliği ve TED Genel Merkezi Kurultay Üyeliği görevlerini yaptı.

2017 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Bölüm Başkanlığı görevinden ayrılarak ÖSYM’ye Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanı olarak atandı.

ÖSYM’de görev yaptığı süre zarfında;

ÖSYM sınavlarına ait değerlendirme raporlarını hazırlayan ekip içerisinde yer aldı.

ÖSYM’de ölçme ve değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi için kurulan Danışma Kurulunda görev yaptı.

Soru hazırlama ve bilimsel denetim, sınav hazırlama ve baskı süreçlerinin güvenliği, iyileştirilmesi ve yönergelerinin hazırlanması çalışmalarında bulundu.

ÖSYM’de Ölçme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı için “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi” ve “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi” sertifikası alma sürecinde Entegre Yönetim Sistemleri Temsilcisi olarak görev yaptı.

2018 yılı Eylül ayında Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Çalışma Grubunda görev aldı.

2019 yılı Ağustos ayında PISA Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

21 Ağustos 2019 tarihli ve 2019/288 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü olarak atandı.

2019 yılı Eylül ayında Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (IEA) Genel Kurul Üyeliğine seçildi.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim