Milli Eğitim Bakanlığı-MEB tarafından öğrencilerin ve öğretmenlerin merakla beklediği yaz tatili kararı açıklandı. En çok kazandıran hemen. Telafi eğitimleri de merak eden öğrenciler ve öğretmenler için Bakan Ziya Selçuk önceki gün katıldığı canlı yayında gündemi meşgul eden salgın sürecindeki eğitimle ilgili sorulara açıklık getirdi.

Önlemler alındı, yüz yüze eğitim başladı. Milyonlarca öğrenci büyük bir heyecanla okullarına döndü. Her yıl Haziran ayında başlayan yaz tatili bu sene biraz daha ileri bir tarihe taşındı. Peki, Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman? İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan okul ve sınav açıklamaları...

MEB'TEN SON DAKİKA AÇIKLAMA

MEB’ten Tam Kapanma kararı sonrası açıklama;

-Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda salgın tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda;

-Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilmiş olup uzaktan eğitime geçilmiştir. Uygulama, 29 Nisan 2021 Perşembe saat 19:00’dan itibaren başlayacaktır.

- Okullarda 3 Mayıs 2021 sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelenmiştir.



OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK 2021?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından öne çıkan detay, okulların kapanması ve ara tatil oldu. Bakan Selçuk, okulların kapanması konusunda, 2 Temmuz'a kadar öğrencileri okullarda tutma niyetleri olduğunu belirtirken ara tatil ve yaz tatili konusunda aldıkları kararı da paylaştı.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2021 Yaz tatili Bakan Ziya Selçuk'un belirttiği gibi 2 Temmuz'a kadar sürdüğü takdirde öğrenciler karnelerini bu tarihte alacak.

15 Haziran'da sona ermesi beklenen eğitim öğretim yılı böylelikle 17 gün uzamış olacak.

TELAFİ EĞİTİMLER OLACAK MI?

Bu konuya da değinen Bakan Ziya Selçuk açıklamalarında telafi eğitimlerin zaten yapıldığını yaz tatili sürecinde herhangi bir telafi eğitim olmayacağını belirtti. Salgından dolayı yeni kararların da alınabileceğini belirten Selçuk, yeri ve zamanı geldiğinde tüm planlamalar kamuoyuna açıklanacak dedi. Önceliğin ise yüz yüze eğitime tekrar geçiş olduğunu bildiren Bakan Selçuk, tedbirlere tam uyulmasını tavsiye etti.

Editör: TE Bilişim