Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbirlerin esnetilmesiyle ilgili kararların pazartesi günü kabine toplantısında tartışılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığını yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi.Bakan Koca'ya tedbirlerin nasıl esnetileceği ve sıralamanın nasıl olacağı soruldu.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili pazartesi günü yapılacak kabine toplantısını işaret etti.

BİLİM KURULU'NUN ÖNERİLERİ KABİNE TOPLANTISINDA TARTIŞILACAK

Bakan Koca, "Tedbirler esnetilirken öncelik sıralaması nasıl olacak? Okullara mı öncelik verilecek, yoksa sokağa çıkma kısıtlaması mı kaldırılacak?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Bilim Kurulumuz bu konuyu tartıştı. Bu konudaki öneriyi pazartesi günü kabineye sunmuş olacağım. Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki kabinede bu öneri tartışılacak. Devamında Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, gerektiğinde açıklama yapılmış olur. Alınan kabine kararı. Bizim sadece öneri noktasında bir çalışmamız var."

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

Dünya başarılı bir sınav vermedi. Ancak başarısızlığı üzerinden de salgınla mücadele etmek mümkün değil. Her ülke elindeki imkanlar nispetinde tedbirler almaya çalıştı. Biz de elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalıştık.

Riskten koruma tedbirlerinin tedaviden kat kat üstün bir değerde olduğunu yaşayarak öğrendik. Sahne önünde Bilim Kurulumuz önemli roller üstlendi. Pek karşınıza çıkmayan Toplum Bilimleri Kurulumuz ise sahnenin gerisinde önemli stratejiler geliştirdiler.

Elbette sağlık, tedavi ve hastalıkla mücadele konularında Bilim Kurulumuz çalışmalarına bütün hızıyla devam edecek ancak artık salgının sosyal hayata etkileriyle mücadeleye de odaklanacağız.

LİSELERDE SINAVLARIN YÜZ YÜZE YAPILIP YAPILMAYACAĞI

MEB ile üzerinde tartışılan bir durum. İllerin hangi durumda gelecek hafta görülecek. Riski olmayan illerde bir sorun olmayacak ama riski olan illerle ilgili nasıl olması veya ne zaman yapılması gerektiği MEB ile ve Kabine'de de durum değerlendirmesi yapılacak.

Editör: TE Bilişim