Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için önemli uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika bilgilendirmesine göre; İstanbul'da yarın 06.00 ile 21.00 saatleri arasında kuvvetli yağış bekleniyor.





15 Aralık, Salı 16 Aralık, Çarşamba

17 Aralık, Perşembe 18 Aralık, Cuma

19 Aralık, Cumartesi



İSTANBUL İÇİN SARI KODU UYARI



Sarı kodlu uyarıda, ''Kuvvetli (21-50 Kg/m2) sağanak yağış olması beklendiğinden, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır'' ifadelerine yer verildi.



Ankara’da; pazartesi ve salı günleri çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, çarşamba gününden itibaren ise parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının en düşük salı günü 5-6 derece, çarşamba gününden itibaren 1-3 derece, en yüksek 10-12 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.



İstanbul’da; Hafta sonuna kadar parçalı yer yer çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağmurlu geçecek. Yağışların; salı günü Anadolu Yakası'nda yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının en düşük 8-10 derece, en yüksek 12-14 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.



MARMARA BÖLGESİ'NDE 6 İLE UYARI



Marmara Bölgesi'nde İstanbul (Anadolu yakası), Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bilecik ve Yalova için sel, su baskını ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.



DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE 8 İLE UYARI



Doğu Anadolu Bölgesi'nde Malatya, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Muş ve Bingöl'de gece yarısından itibaren kuvvetli yağış beklenirken Hakkari ve Şırnak'ta da yarın öğleden sonra yoğun kar yağışı hakim olacak.

Editör: TE Bilişim