Sekiz ilimizde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı bölgelerde karantina uygulaması başladı.

BURDUR

Burdur'un Çavdır ilçesine bağlı Kızıllar köyü artan korona virüs vakaları nedeniyle karantinaya alındı.

Geçtiğimiz günlerde artan pozitif vakalar nedeniyle Çavdır ilçesine bağlı Bayır ve Kozağaç köyleri korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınmıştı. Çavdır'da birçok köyde karantina devam ederken, bir karantina haberi de Kızıllar köyünden geldi. 4 kişinin pozitif ve 1 kişinin de temaslı olmasından dolayı Kızıllar Köyü, karantina altına alındı. Alınan karantina uygulaması kararından sonra Jandarma ekipleri köyün giriş ve çıkışını kontrol altına aldı.

Kızıllar köyünde tarım ve hayvancılık faaliyetleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde kontrollü bir şekilde devam edeceği bildirilirken, vatandaşların ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubu Ekiplerince sağlanacağı öğrenildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 35 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni karar aldı.

Bu kapsamda, farklı mahallelerdeki 35 evde karantina uygulamasına başlandı.

Adıyaman, Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok yüksek riskli tek kent olarak dikkati çekiyor.

ARDAHAN

Öte yandan Ardahan'ın Göle ilçesinde 2 köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Dedekılıç ve Durançam köyleri, vaka artışı dolayısıyla, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyon sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla karantinaya alındı.

Giriş ve çıkışların durdurulduğu köylerde, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

KASTAMONU

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahallede karantina önlemleri uygulanacak.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, son dönemde artan vaka sayıları nedeniyle Sarıkonak köyü Güneyli Mahallesi'nin 10 gün karantina altına alınmasına karar verildi.

Giriş çıkışlara izin verilmeyen köyde, güvenlik ve sağlık ekipleri önlem aldı.

AYDIN

Aydın'ın Efeler ilçesindeki bir sokakta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Efeler Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Eğrikavak Mahallesi'nde son zamanlarda Kovid-19 vakaları ve temaslı sayılarında artış tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği karantinaya alınan Pınar Sokak'a 5 Mart'tan itibaren giriş ve çıkışların yasaklandığı kaydedildi.

TOKAT

Tokat'ta bir belde, iki mahalle ile bir köy korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre çok yüksek riskli iller arasında yer alan Tokat'ta vaka sayılarında artışı yaşanıyor. Erbaa İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun toplantısında, karantinaya alınması gereken yerlerle ilgili durum değerlendirildi. Bu kapsamda Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi, Karayaka Beldesi ile Tepekışla köyünde 10 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi. Alacabal mahallesi ile Tanoba kasabasında ise karantina süresinin 10 gün daha uzatılacağı açıklandı.

OSMANİYE

Osmaniye'de bir köy ve bir apartmanda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı Dereli köyü ile 7 Ocak Mahallesi'ndeki bir apartmanda pozitif ve temaslı kişiler olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca söz konusu köy ve apartmanda karantina uygulaması başlatılmasına karar verildiği kaydedildi.

KARAMAN

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Ermenek Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla salgının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla ilçeye bağlı Boyalık köyünün 10 gün süreyle karantina altına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, alınan kararlara uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

AA

Editör: TE Bilişim