Koronavirüsün mutasyona uğrayan ve daha bulaşıcı olan İngiltere ve Güney Afrika türleri, Avrupa’da yayılmaya devam ediyor. Yunanistan’ın Selanik kentinde ilk kez 1 kişide Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonu tespit edildi.

TESPİT EDİLEN VAKA YUNAN ORTODOKS HRISTİYAN KİLİSESİ'NDEN BİR YETKİLİ

Sivil Koruma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Yunan basınına verdiği demeçte, tespit edilen vakanın Yunan Ortodoks Hristiyan Kilisesi'nden bir yetkili olduğunu belirterek, “Geniş alanda moleküler testler ve hızlı testler ile kapsamlı taramalar yürütüyoruz. Panik yapmaya gerek yok” dedi.

Yunanistan da İNGİLTERE MUSTASYONU 173 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

İngiltere’de tespit edilen virüsün yeni türünün 12 Ocak-27 Ocak tarihlerinde alınan örneklere yapılan analizlerin ardından 107 olan vaka sayısının 173’e çıktığı duyuruldu.

Türkiye de

Bakan Koca açıkladı: 17 şehirde mutasyonlu virüs tespit edildi

BAKAN KOCA "GÜNEY AFRİKA MUTASYONU" UYARISI YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Güney Afrika'daki varyanta dikkat çekmiş "Virüsün dünyadaki seyri gerek merkez ve taşra teşkilatımız tarafından gerekse Bilim Kurulumuzca düzenli olarak takip edilmektedir. Bildirilen mutasyonlar üzerine İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'yla olan uçuşlar durdurulmuştu. Brezilya ile olan uçuşlar da buna eklendi" ifadelerini kullanana Bakan Koca, "Özellikle Güney Afrika'da bildirilen mutasyonlu virüsün daha ölümcül olduğu iddia edilmektedir. Mutant virüsün görüldüğü yerler karantina altına alınmaktadır. Ülkeler yeniden sınırlarını kapatmaya başlamıştır. Bu durum tedbirleri elden bırakmamamız konusunda bize önemli bir hatırlatıcı olmuştur" ifadelerin kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim