MEB 17 Mayıs'ta Hangi Kademeleri Yüz Yüze Eğitime Açacak? EBA Canlı Dersler Oluşturulacak Mı? 

Öğrenciler ve öğretmenler merakla bekliyor. 17 Mayıs'ta yüz yüze eğitime geçilecek mi? İşte MEB yüz yüze eğitim uzaktan eğitim ile ilgili tüm gelişmeler.

Bilindiği üzere tam kapanma sürecinin son günlerine geldik. Bugün İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ramazan bayramına yönelik tedbirleri canlı yayında basın toplantısında açıkladı. 

Normalleşme adımlarının atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kabine toplantısında okulların durumunun da değerlendirmeye alınacağını önceki gün ifade etmişti. Tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçilecek mi? Okullar uzaktan eğitim ile mi tamamlanacak? Bunu kritik Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı belirleyecek. 

 MEB yaptığı açıklamada 17 Mayıs tarihine kadar uzaktan eğitim verileceğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığının verdiği tarih haftaya Pazartesi günü sona erecek. Bu süreçte Kabine toplantısında okullar için alacağı karar merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı programda yaptığı açıklamada eğitim gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Peki ortaokul 8 ve 12. sınıflar 17 Mayıs’ta açılacak mı? İşte MEB yüz yüze eğitime başlanması planlanan tarih….

Yüz yüze sınavlar iptal olacak mı? MEB'den 17 Mayıs ortaokul ve lise sınavları için kritik açıklama!

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, videokonferans yöntemiyle bağlandığı “ 81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası" programında bir öğrencinin pandemi nedeniyle okullarımızdan uzak kaldık, gerekli hijyen koşulları sağlandıktan sonra okullarımız açılacak mı? sorusuna yanıt verdi.  17 Mayıs itibariyle yeni normalleştirme takvimlerini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı ilk kabine toplantısının en önemli gündem maddesinin okullar olacağını ifade etti.

Alınan tedbirlerin sonuç verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “  Alınan tedbirlerin sonuç vermeye başladığının altını çizen Cumhurbaşkanı” Fakat gerektiğinde şartları zorlama pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

“Her Türlü Gayreti Gösterdiğimizden Emin Olabilirsiniz”

Salgının inişli çıkışlı seyrinin kesin tarihler verilmesine engel olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı “  Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor.” dedi. Açıklamasının devamında “ Zira herhalde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Ve okullarımızla bizler gelişiyoruz. Okullarımızla geleceğe yönelik güç, kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarınıza kavuşmak ve tekrar derslerinize dönmek, hocalarınızla bir arada olmaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.

MEB Hangi Kademeleri Yüz Yüze Eğitime Açacak?

Bu konuda resmi bir açıklama yok ama okul öncesi, 1. sınıflar, 8. sınıflar ve 12. sınıflar ile köy okullarının tamamının yüz yüze eğitime geçeceği öngörülüyor

17 Mayıs’ta EBA Canlı Dersler Oluşturulacak Mı?

17 Mayıs Pazartesi günü öğretmenler uzaktan eğitim yoluyla EBA canlı derslerini açabilecek. Bu konuda ikinci bir duyuru gelmediği için canlı dersler pazartesi günü de açılabilinecek.

Bayram Sonrası Yüz Yüze Eğitim Nasıl Verilecek? 



Tam kapanma öncesinde vaka sayılarının düşürülmesi için 8 ve 12. sınıflar hariç İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri uzaktan eğitime geçmişti. Tam kapanma ile birlikte bu sınıflarda evlerinden eğitime geçiş yaptı. 17 Mayıs sonrası normalleştirme çalışmalarının kademeli olarak başlaması bekleniyor. Bu sebepten ötürü okullarda tam zamanlı bir açılması olması beklenmiyor.

Üniversite ve liseye geçiş sınavına katılacak 8 ve 12. sınıfların ilk etapta bayram sonrası okullarına kavuşması ön görülüyor. Haziran ayının başlamasıyla okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul ve diğer kademelerde ilgili takvim belirlenecek. Okullarla ilgili son karar önümüzdeki kabine toplantısında verilecek. 

Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı iftar programında yaptığı açıklamada Kabine toplantısının ana gündem maddesinin okullar olacağını ifade etti. Bu açıklama ile birlikte Bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek toplantının tarihi merak konusu oldu. Kabine toplantısının henüz net tarihi bilinmezken 11 Mayıs veya ertesi gün toplantının yapılması bekleniyor. Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tam kapanmanın bilançosunu değerlendirecek. Ve normalleştirme adımları ile ilgili detaylar belirlenecek.

kaynak: mebpersonel.com

Editör: TE Bilişim