Son dakika haberi: "Yüz yüze eğitim hangi illerde başlatılacak? Sokağa çıkma kısıtlaması gevşetilecek mi? Restoran ve kafeler açılacak mı? 65 yaş üstü için yeni kararlar alınacak mı?" soruları günlerdir gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsle mücadelede yeni kararların alındığı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor.

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Yarın İnsan Hakları Eylem Planı'mızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bu eylem planında 9 başlık altında yüzlerce faaliyet yer alıyor. Yeni anayasa teklifimiz İnsan Hakları Eylem Planı'nın çatısını oluşturuyor. 

EKONOMİDE BÜYÜME RAKAMLARI 

Bugün yüzde 1,8 olarak açıklanan büyüme oranımız izlediğimiz politikaların başarısının en somut örneğidir. Türkiye büyürken İngiltere yüzde 9,9 oranında, Hindistan yüzde 8 oranında, Almanya yüzde 4,9 oranında ve Amerika yüzde 3,5 oranında küçüldü. Aynı şekilde 2021 yılına iyi bir başlangıç yapan ihracatımız Şubat ayında önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 arttı. 

Bakanlıklardan zorunlu olmadıkça tahsis edilen ödeneğin üzerinde harcama yapmamalarını, hatta bu ödeneklerden tasarruf etmelerini istiyoruz.

AVRUPA'DA IRKÇILIK VE İSLAM DÜŞMANLIĞI

Hemen her gün Avrupa'da yaşayan ırkçı, faşist saldırının haberini alıyoruz. Protesto kılıfı altında Kur'an'ı yakmalar, mescitlerimizin kapılarına domuz başı bırakmalar, Müslümanlara ait iş yerlerini, dernekleri işlemeler artık sıradan vakalar haline geldi.

KONTROLLÜ NORMALLEŞME SÜRECİNE BAŞLIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

3,5 saat süren toplantının ardından Erdoğan açıklama yapıyor

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TOPLANTI SONRASI YENİ KARARLARI AÇIKLADI

Aksi bir durumda yani salgın artış eğilimine girdiği yerde kısıtlamalar genişletilebilecek. Her ilimiz salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendileri belirleyecek.

Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Akşam 21 ile sabah 5 arasındaki sokağa çıkma sürecek.

İlkokullardaki 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

Orta ve düşük riskli bölgelerde orta ilkokul liselerdeki eğitim başlayacaktır.

Restoran lokanta kafetarya gibi yerler çok yüksek iller dışında sabah 7 akşam 19 saatleri arasında %50 kapasite ile sürdüreceklerdir.

Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.

Ayrıntılar birazdan...

Editör: TE Bilişim