Günlerdir yapılan son dakika hava durumu uyarılarının ardından artık geri sayım başlarken İstanbul dahil çok sayıda ilimiz beyaz örtüyle kaplanacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve AKOM'dan konuyla ilgili peş peşe açıklamalar geliyor.

Hava sıcaklıklarının bugün iç ve doğu kesimlerde artacağı, ancak Cumartesi günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Türkiye geneli haftalık hava durumu haritası

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

21 Ocak Cuma İstanbul hava durumu: İstanbulluların uzun bir süredir hasret kaldığı kar yağışı nihayet geliyor. Cuma günü sağanak yağışların etkili olması beklenen kentte akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve gece saatlerinden itibaren ise kar yağışıyla güne merhaba denilecek. Sıcaklıklar cumartesi günü eksi 1 dereceye kadar düşecek. Pazar günü ise kar yağışının en yoğun görüleceği gün olması bekleniyor.

Uzman Öğretmen Baş Öğretmen Telegram Grubuna Katılmak İçin TIKLAYINIZ

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), cuma günü akşam saatlerinden itibaren önümüzdeki bir hafta boyunca etkili olması beklenen dondurucu soğuk ve yağışlı hava nedeni ile sıcaklıkların 0 derece ve altında seyredeceği, beraberinde yer yer kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği yönünde uyarıda bulunurken, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

21 Ocak Cuma hava durumu

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.21 ocak hava durumu

Marmara Bölgesinin tamamı ve İç Anadolu Bölgesi'nin batı ve güney kesimlerinde de karla karışık yağmur etkili olacak. Karadeniz'in doğusunda güneş, Ege'de ise kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor.

22 Ocak Cumartesi Hava Durumu

22 Ocak Cumartesi İstanbul hava durumu: Gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı gün boyu İstanbul'da etkili olacak. 

Ankara'da da kar yağışının hızlanması beklenirken İç Anadolu bölgesinde Kayseri, Eskişehir dahil çok sayıda ilde kar etkili olacak. Güney Ege ve Akdeniz'de ise yağmur görülecek.22 Ocak Cumartesi hava durumu

ANKARA'DA SOĞUK VE KAR

Ankara da cuma günü yağmur ve karla karışık yağmur ile birlikte soğuk günlere giriş yapıyor. Cumartesi günü Ankara'da çok yoğun bir kar yağışı beklenirken pazar günü hava sıcaklık en düşük -5, Pazartesi günü ise eksi 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.


Editör: TE Bilişim