EBA Canlı Sınıf Uygulamaları hakkında MEB'den yeni Resmi Yazı

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ''EBA Canlı Sınıf Uygulama Esasları'' konulu resmi yazıyı okullara gönderdi. EBA Canlı Ders özelliğiyle, Pazar günü hariç her gün 08:30 – 20:20 saatleri arasında canlı ders yapılabilmesine olanak sağlanmaktadır. Hızlı girişi ile cüzdanınızı doldurun.

ilindiği üzere 26.04.2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda; 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması ilgi (a) Genelge çerçevesinde uygulanacaktır. Bu süre içerisinde tüm sınıf seviyeleri için eğitim ve öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

Uzaktan eğitim sürecinin en verimli şekilde ilerleyebilmesi için Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce çalışmalar kesintisiz bir şekilde yürütülmektedir. Öğrencilerin kendi öğretmenleriyle anlık etkileşim halinde olarak ders yapabilmesine olanak sağlayan EBA Canlı Ders özelliğinin kullanımına yönelik ilgi (b) yazıda belirtilen yeniliklere ek olarak aşağıda yer alan geliştirmeler yapılmıştır:

• EBA Canlı Ders özelliğiyle, Pazar günü hariç her gün 08:30 – 20:20 saatleri arasında canlı ders yapılabilmesine olanak sağlanmaktadır.

• İlgi (c), ilgi (ç), ilgi (d) ve ilgi (e) çizelgelerde belirlenen günlük ve haftalık ders saatlerinden daha fazla canlı ders atamasına imkan sağlanmıştır. Öğretmenler bu çizelgeleri esas alarak ders atamalarını 08:30 – 20:20 saatleri arasında istedikleri saatlere yapabilecektir.

• Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı liselerimizde harici canlı dersler özelliği açılmıştır. Harici Canlı Ders oluşturulmasıyla ilgili yardım videosu ve açıklamalar EBA’da ilgili menü altında yer almaktadır.

EBA Canlı Ders özeliğinde yapılan bu yeniliklerin okullarımıza duyurulması ve her seviye için sağlanan haftalık EBA Canlı Derslerin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca belirlenen haftalık ders çizelgelerine göre uygulanması hususunda;

Gereğini rica ederim.

Reha DENEMEÇ

Bakan Yardımcısı

Editör: TE Bilişim