Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, "Vaka sayılarımızdaki artışın kaynağı maalesef pandeminin ilk gününden bugüne hiç değişmiyor. Virüs hala, akraba, eş dost misafirlikleri, cenaze ve taziye ziyaretleriyle, sevdiklerimiz arasında yayılmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, kentte artan koronavirüs vakaları, ildeki genel durum ve vaka dağılımı hakkında bilgi verdi.

Alınan tüm önlemlere, sürdürülen denetim ve bilgilendirme çalışmalarına rağmen vaka sayılarındaki artışın devam ettiğine dikkati çeken Oruç, vatandaşlardan tedbirlere uymalarını istedi.

Akraba ve taziye ziyaretlerine işaret eden Oruç, şunları kaydetti:

"Vaka sayılarımızdaki artışın kaynağı maalesef pandeminin ilk gününden bugüne hiç değişmiyor. Virüs hala, akraba, eş dost misafirlikleri, cenaze ve taziye ziyaretleriyle, sevdiklerimiz arasında yayılmaya devam ediyor. 'Haftalardır dışarı çıkmadık, bir cumartesi de dışarıda olalım, güneşi görelim ne olacak ki' diyerek, fark etmeden aldığımız virüsü evlerimize taşıyoruz."

Özellikle 20 Şubat-5 Mart tarihlerinde mutasyonlu virüs kaynaklı vakalarda büyük artış olduğunu gördüklerini belirten Oruç, "Üzülerek söylüyorum ki ilçelerimizin neredeyse hepsinde mutasyon virüs kaynaklı vakalara rastlamaya başladık. Bu tablo bize neredeyse hiç belirti vermeden, kendini gizleyen mutasyon virüsün, il içinde kendine yer edindiğini, aile ve akraba arasında ne kadar hızlı bir yayılım gösterdiğini, 'virüsün tuzağına düşmeyelim, ona tekrar fırsat vermeyelim' derken, virüsün tuzağına yeniden nasıl düştüğümüzü gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Denetim ve kontrol sürecinin tek başına başarıya ulaşamayacağını, vatandaşların kurallara uyması gerektiğini vurgulayan Oruç, "Samsunluların da bu mücadeleye yeniden güçlü bir destek verme zamanı geldi. Artık rengimize karar vermeli, 'Benim rengim mavi' diyerek, ilimizi kırmızı renkten kurtarıp, vaka artışına hep beraber dur demeliyiz. Güzel günlere ulaşmamızın tek yolu bu." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim