Kovid-19 vakalarının arttığı Avrupa'da sert kısıtlamalar alınmaya başlandı. Avusturya ülke genelinde 20 gün sürecek sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklarken, Almanya ise aşısızlara toplu taşıma yasağı getirdi.

Avusturya'da artan Kovid-19 vakaları nedeniyle 20 gün süresince ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ülke genelinde 1 Şubat 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde aşı zorunluluğunun yürürlüğe girmesi için de çalışmalar başlatıldı.

Almanya'da alınan yeni karara göre; önümüzdeki haftadan itibaren yalnızca aşılanmış ve testi negatif olan veya Kovid-19 geçirmiş olanların toplu taşıma araçlarını kullanabileceği açıklandı.

Fransa'da 65 yaş üstü vatandaşlar ile riskli gruplarda üçüncü doz aşısını olmayanlara aşı kartı verilmeyecek.

Çekya'da restoran, bar gibi mekanlarda aşılanmış ya da Kovid-19 geçirmiş olma şartı aranacak. Negatif PCR testi kabul edilmeyecek.

İtalya'da "yeşil paso" olarak bilinen Kovid-19 sağlık kartı uygulamasını sıkılaştırdı. Bütün taksi sürücülerinin yeşil pasosu olacak ve yolcularından sağlık kartını göstermesini isteyecek. Yolcu sayısı da iki kişi ile sınırlı olacak.

Hollanda'da bar ve restoranların akşam saat 8'de kapanması talimatını verdi.

Kaynak: haber7

Editör: TE Bilişim