Kars, Kastamonu ve Burdur'da yeni vaka tespit edilen bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı. Tek form ile işlemleirni tamamlayabilirsiniz.

KARS

Kars'ın Selim ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgınının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyonun sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Selim'e bağlı Beyköy köyünde karantina uygulanması kararı alındı.

Köye giriş ve çıkışlar da durduruldu.

KASTAMONU

Kastamonu'nun Cide ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Cide Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Kaymakam Ömer Sağlam başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, son dönemde artan vaka sayıları nedeniyle Kovanören köyünün 10 gün karantina altına alınmasına karar verildiği kaydedildi.

Giriş çıkışlara izin verilmeyen köy merkezinde güvenlik ve sağlık ekipleri önlem aldı.

BURDUR

Burdur'un Bucak ilçesinde bir köyde 3 mahallenin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Çamlık köyündeki Hacıbağ, Kavaklı ve Narlı mahallelerinde, 19 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, köy halkından farklı hanelerde yaşayan 22 kişinin de pozitif vakalarla temaslı olduğu tespit edildi.

Salgınının kontrol altına alınması amacıyla köyün 3 mahallesinin, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alınmasına ve görevli personel hariç giriş çıkışlara kapatılmasına karar verildi.

AA
Editör: TE Bilişim