Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) sonrası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faizi 100 baz puan indirdi

-----

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son faiz kararı için Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanacak.

Kurul, bir önceki toplantıda politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 15'e çekmişti.

Faizlerde indirim olacağı tahmin ediliyor

10 soruda Öğretmenlik Meslek Kanunu

Ekonomistler bu toplantıda da faizlerde indirim olabileceğini belirtiyor.

Faiz kararının yanında kurulun vereceği mesajlar da piyasalar açısından önem taşıyor. Karar metninde, enflasyonla mücadele ve para politikasına ilişkin mesajlara yer verilmesi bekleniyor.

Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.

FAİZ İNDİRİMİNİN DEVAMI BEKLENİYOR

Merkez'den 100 baz puanlık faiz indirimi beklenirken, dolar güne 14.85 liradan başladı ve 15,22 TL seviyesini gördü. Faiz kararının açıklanmasına dakikalar kala dolar 15,13 TL'den işlem görüyor. 

Yapılan piyasa anketleri ve finansal kuruluşların açıklamalarında 100 baz puanlık indirim beklentisi öne çıksa da 200-300 baz puanlık indirim bekleyenler de mevcut.

Dolayısıyla indirim gelip gelmeyeceği, gelirse ne oranda geleceği, bugün kurun seyrinde etkili olacak.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dolardaki yükselişle rekor seviyelerinde olan gram altın 872 TL seviyesini gördü. Dolar öğlen saatlerinde 868 TL'den işlem görüyor.

FED'DEN SÜRPRİZ GELMEDİ

Bu arada dün akşam ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. 2022 ve 2023 için üç faiz artışı beklentisi öne çıktı. Varlık alımında azaltım ikiye katlanarak 30 milyar dolar olarak belirlendi. Fed, enflasyonda artışın geçici olduğu ifadesinden vazgeçti. Atılan sıkılaştırma adımı ve verilen mesajlar genel olarak beklentiler dahilinde olduğu için dolarda önemli bir harekete yol açmadı.

Editör: TE Bilişim