28-10-2020

Üniversite sınavı iki aşamadan meydana gelmekte olup, bunların ilki TYT yani Temel Yeterlilik Testi ve ikincisi AYT yani Alan Yeterlilik Testi’dir. İlk oturuma tüm öğrencilerin girmesi zorunludur ve ikinci oturumda alan dersleri yer almaktadır. AYT’ye girebilmek için TYT sınavının baraj puanını geçmek gerekir. Bu nedenle sınava hazırlandığınız dönemde konu çalışmalarına ve soru çözümlerine ağırlık vermeli, eksik bırakmamalısınız. Bunu başarmak adına konu bankası kitaplarını çalışabilir, üzerine soru bankası ve deneme sınavı çözebilirsiniz.

İlk aşamada TYT denemeleri çözmeniz sınav için sağlam temeller atmanıza katkıda bulunacaktır. Zaman içerisinde AYT deneme kitapları da çözerek sınava bir bütün halinde hazırlanabilirsiniz. Planlı ve programlı şekilde ilerlediğinizde çalıştığınız her konudan verim alabilirsiniz. Bunun için kaynaklarınızı her zaman güvenilir adreslerden seçmelisiniz. Örneğin, TYT Türkçe deneme satın almak istediğinizde güncel sınav ve soru tarzına uygun kaynaklar seçerseniz; bu kaynak kitaplar çalışma performansınızın artmasına yardımcı olacaktır.

TYT ve AYT Matematik Denemeleri Neden Önemli?

TYT ve AYT matematik denemeleri çözmeniz sınavda sizi bir adım ileriye götürecektir. Pek çok öğrencinin matematik dersinde zorlandığını düşünürseniz çalışacağınız her konu sizi rakiplerinizin önüne geçirecektir. Bunun için hiç vakit kaybetmeden kendinize TYT ve AYT matematik kaynakları satın almalısınız. Özellikle konular içerisinde yer alan problemler başlığını açık ve anlaşılır şekilde ele alan kaynaklar çalışma veriminizi artıracaktır. Problemler kendi içerisinde geniş bir içeriğe sahip olduğundan dolayı, bu konuyu halletmeniz sınavda size artı puan kazandıracaktır. Geçmiş yıllarda çıkan AYT matematik sorularına baktığınızda ise problemler başlığından çok soru geldiğini siz de göreceksiniz. Çıkmış sorulara bakarak da sınav tarzını ve soru tiplerini doğru şekilde öğrenebilir, AYT deneme kitapları ile öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. En iyi kaynak kitaplara Tonguç Mağaza sayesinde ulaşabilirsiniz.

Eğitici ve Öğretici TYT ve AYT Deneme Sınavı Kaynakları

TYT ve AYT deneme sınavı çözmek istediğinizde öncelikle bu alanda kaliteli ve güvenilir olan kaynakları tercih etmelisiniz. Soru tipleri sınav formatına yakın olan denemeler daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır. TYT denemeleri genellikle temel düzey hazırlanmakta olup, AYT deneme kitapları daha detaylı bilgilere sahiptir. Bunları çözerken formül ve ezber bilginizin daha fazla olması gerekecektir. Bu durum başta AYT matematik olmak üzere tüm dersler için geçerlidir. Deneme sınavını çözdüğünüzde yanlış yaptığınız sorular varsa onların çözümlü cevaplarını mutlaka incelemelisiniz. Böylece AYT matematik konularında eksik kaldığınız yerleri daha net şekilde görebilirsiniz. Bu gibi aradığınız tüm özellikleri size bir arada sunacak AYT ve TYT deneme sınavlarına Tonguç Mağaza’dan kolayca ulaşabilirsiniz. Alanında uzman öğretmen kadrosu tarafından hazırlanan Tonguç Mağaza kaynak kitaplarını hemen inceleyin ve sınava daha rahat hazırlanın.

 ---TANITIM YAZISI---

Editör: TE Bilişim